BlaceHronikaKulturaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Policajci i ekipa hitne pomoći spasili povređenog iz sela Trebinje

KURŠUMLIJA- Zajedničkom akcijom dežurnih policajaca iz policijskog odeljenja u Lukovskoj Banji i ekipe hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji spašen je M. M. (61) iz sela Trebinje kod Lukovske Banje.

On je upravljajući frezorm izgubio kontrolu i prevrnuo se u ambis ispod puta. Sa njim je bila i supruga koja je odmah ispala i nije se povredila. Ona je odmah otrčala do prve kuće i zatražila pomoć. Taj čovek je pozvao hitnu službu i policiju u Lukovskoj Banji. Dežurni lekar dr Milovan Ivić je telefonom dao instrukcije policajcima kako da postupe pošto su oni bili blizu povređenog dok ne dođe ekipa hitne pomoći. Policajci su sišli do povređenog i po savetima dr Ivića utvrdili da nema povredu kičme i ekstremiteta pa su ga izneli stotinak metara do puta. Tada je stigla i ekipa hitne pomoći u sastavu: Dr Milovan Ivić, Novak Novaković i Radica Slavković.

-Povređeni je prebačen u Dom zdravlja u Kuršumliji gde smo dijagnostikovali prelom rebara sa obostranim pneumotoraksom. Nakon toga je prevežen u Opštu bolnicu u Prokuplje a odatle u KC Niš. On je sada u dobrom stanju-kaže dr Ivić i dodaje da su policajci najzaslužniji što je povređeni zbrinut na vreme.

 

 

95% LikesVS
5% Dislikes
Back to top button