Smiley face
U kategoriji Merošina, Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ponovo promena na čelu opštine Merošina, novi predsednik Bojan Nešić (SPS)

Autor 30 apr 2018

MEROŠINA- Na sednici SO Merošina, koja je održana danas u 16 sati, za predsednicu Skupštine opštine Merošina izabrana je bivša predsednica Opštine Sanja Stajić iz SNS-a, a za predsednika opštine Merošina izabran je Bojan Nešić iz Socijalističke partije Srbije, koji je tu funkciju obavljao do 2016. godine. Novu vladajuću koaliciju čine odbornici Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke.

Nešić je do danas obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Merošina. Do promene je kako kaže došlo zbog nepremostivih razlika u stavovima o daljem vođenju opštine sa koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke, odnosno njenim poverenikom Srđanom Đorđevićem.

 

 

-Osnovno čime ćemo se baviti je komercijalna komunalna infrastruktura. Tamo gde samo stali 2016. godine, nakon lokalnih izbora sada nastavljamo. Moramo poboljšati putnu infrastrukturu na saobraćajnicama i poljskim putevima, pa će tako i jedino selo koje nema asfaltni put, Kovanluk, vrlo skoro dobiti novu putnu infrastrukturu-kaže Nešić.

Za sekretara Skupštine izabrana Mladenović Marija iz Niša. Nakon izbora predsednika Opštine i predsednice Skupštine, promenjeni su i pojedini članovi Opštinske izborne i Kadrovske komisije.

Podsetimo, pre nepuna tri meseca za predesednika opštine Merošina izabran je Saša Jovanović iz SNS ali ta koalicija se nije dugo zadržala.

Naime, u Merošini među odbornicima SNS-a postoji podela na one koji podržavaju Sanju Stajić, do pre 3 meseca predsednicu Opštine i one koji su uz poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Srđana Đorđevića. Ta podela dovela je do toga da Merošina u dve godine dobije trećeg predsednika Opštine.

U toku kratke skupštinske rasprave, odbornik Demokratske stranke Srbije Goran Ilić, obraćajući se prisutnima skrenuo je pažnju predsednici Skupštine na neophodnost da se sednice zakazuju sa vremenom dovoljnim odbornicima da prouče materijal za skupštinu kako bi se ispoštovala demokratska procedura i kako bi odbornici adekvatno učestvovali u donošenju odluka Skupštine, kao i blagovremeno obaveštavanje sredstava javnog informisanja.

(Izvor Merošinske vesti)

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=79731

30 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Ponovo promena na čelu opštine Merošina, novi predsednik Bojan Nešić (SPS)”

  1. beriljac

    Ponovo radi ringišpil

  2. pera 3

    kako bre vas nije vise sramota ,sta radite sem sto vrbujete i kupujete odbornike.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up