U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Popova zahvalna Vojsci Srbije na velikoj pomoći

Autor 4 jul 2020

BLACE- Meštani sela Popove nakon poplava i nesagledivih posledica i po pitanju normalne putne povezanosti sa svetom, i dalje se suočavaju sa brojnim problemima.

Vojska Srbije koja u ovom blačkom selu radi na sanaciji poplavom uništenih puteva je na visini svog zadatka i kako su nam meštani ovog sela rekli, imaju divnu komunikaciju sa njima.

  • Rade prema svom planu i programu i imaju prioritete i mi to poštujemo. Mnogo smo im zahvalni na učinjenom do sada ali isto tako verujemo da će ostati uz nas sve dok bude bilo potrebe, ističe Ivica Smiljković meštanin sela Popove, dodajući da je Vojska danas počela radovi na sanaciji puteva u drugom kraku sela.
  • Mislim da sve ide u željenom pravcu. Sanirani su nam prilazni mostovi do kuća, dobili smo putnu povezanost sa Blacem što je velika stvar, dodaje Smiljković ističući da su u ovom selu Poplave za sobom ostavile još mnogo problema.
  • Dodatni problemi su i klizišta. Poplave su uništile rečno korito, obale do njih, a klizišta su još veće prirodna katastrofa. Protiv Boga i prirode se ne može. Klizište koje je krenulo ka mojoj kući nekoliko dana morali smo da radimo da bi koliko toliko odvojili od kuće, 10- tak radika nekoliko dana radilo je na tome…jer je nepristupačan teren za mašine pa smo sve morali ručno da radimo…, ističe Ivica Smiljković.
Pročitajte i...  Prokupčani ujedinjeni u humanoj akciji

Popova se i dalje bori sa posledicama poplava. Vojska i Crkva stali su uz njih i pružili im pomoć u skladu sa svojim mogućnostima…verujemo da će tako biti dog se ne reše svi vitalni problemi u ovom selu koje još uvek ne može da funkcioniše normalnim tokom života…jer mnogo još problema muče sve meštane ovog planinskog sela.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483401

4 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Popova zahvalna Vojsci Srbije na velikoj pomoći”

  1. Buda

    Ima li jos sta novo u popovi, predji pa objavi jesu li mi rodile jabuke… Dosadi bre vise

  2. Blacanin

    Predji malo pa izvestavaj iz Pretezane, dosta je bilo iz Popove, Bas dosadno sto rece Buda. Ima jos sela u Blackoj opstini. Bice sve O.K. u Popovi, vladika je dao blagoslov i sad sve ide svojim tokom.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up