U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Popravljaju krov nad glavom

Autor 9 jul 2019

PROKUPLJE- Postavljanjem građevinskih skela, počeli su radovi na rekonstrukciji krova zgrade Gradske uprave u Prokuplju.

Pošto se zgrada nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, bilo je potrebno vreme da bi se prikupila sva neophodna dokumentacija za početak radova.

-Više desetina godina je prošlo od poslednjih radova na samoj zgradi gde, osim radnika gradskih službi, rade i službe Topličkog upravnog okruga, Republičkog geodetskog zavoda, inspekcijske i druge. Neretko se dešavalo da zgrada prokišnjava i morali smo da reagujemo, izjavio je načelnik Gradske uprave Nikola Koprivica i dodao da će se u prvoj fazi raditi na kompletnoj rekonstrukciji krova.

Tokom radova, zameniće se crep i lim, krovna konstrukcija i obaviti kompletno čišćenje tavanskog prostora.

Pročitajte i...  Evo kako će osmaci polagati završni ispit

Da se radi o jednom odgovornom i ozbiljnom poslu, govori činjenica da će novi crep biti postavljen na ploči čija površina iznosi 1.500 kvadratnih metara.

-Deo sredstava za rekonstrukciju krova, u iznosu od 11.500.000 dinara, obezbedilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok je tri miliona dinara izdvojeno iz gradskog budžeta, rekao je Koprivica i dodao da bi se ovi radovi, zavisno od vremenskih uslova, trebalo završiti za dva meseca.

Tokom naredne godine, radiće se na fasadi zgrade, čime bi bila završena druga faza rekonstrukcije jednog od najlepših objekata ne samo u Prokuplju, nego i u celoj Toplici.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469173

9 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up