U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Poskupljenje cigareta kao jedan od načina da ih bacimo u zaborav

Autor 31 maj 2020

PROKUPLJE – U bedi i nedaćama posežemo za još većom bedom, štetnom za sopstveno zdravlje i zdravlje naše okoline. Svetska zdravstvena organizacija je 31. maj proglasila za Svetski dan bez duvana. Iako cena paklice cigareta raste, u Srbiji je svaka treća osoba pušač.

Ne samo da je ugrožen pušač, već i mnogo više ljudi i dece u njegovom okruženju. Duvanski dim ima vrlo negativan uticaj i na našu decu. Tako se deca trudnica koje su koristile cigarete tokom trudnoće, rađaju sa manjom kilažom. Nakon što je došlo do poskupljenja cigareta, procenat pušača se smanjio, ali ne dovoljno. Natpisi na paklicama cigareta imaju za cilj da upozore o štetnim efektima konzumiranja cigareta.

Pročitajte i...  Popovčani voze opasnim putem

Cigarete štete zdravlju, a škode i kućnom budžetu. To je primetno, kada je cena veća, ali ipak 80 odsto pušača živi u zemljama sa slabom ekonomijom.

Oko sedam miliona stradalih su pušači.

Kada želimo da zapalimo cigaretu, zaista treba da se zapitamo kakav vazduh udišu naša deca!?

Lekari svakodnevno upozoravaju da su bolestima podložniji oni, koji konzumiraju cigarete. Iako je za početak dovoljno smanjiti broj popušenih cigareta na dnevnom nivou, to je samo jedan korak ka boljem opštem zdravlju i smanjenjem rizika od ugrožavanja okoline.

Ukoliko poskupe, možda će nas trgnuti udaranje po džepu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=481867

31 maj 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Poskupljenje cigareta kao jedan od načina da ih bacimo u zaborav”

  1. Bez žile kucavice ništa

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up