U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

Poskupljuje taksa za javni medijski servis RTS

Autor 4 nov 2019

BEOGRAD- Taksa za javni medijski servis RTS od 1. januara 2020. godine poskupeće sa 220 na 255 dinara, predviđeno je u Vladinom predlogu izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Kako se navodi u predlogu, taksa će se i dalje naplaćivati preko računa za elektručnu energiju jer se time obezbeđuje visoki stepen naplate.

Navodi se da je najcelishodnije rešenje za finansiranje javnih servisa u 2020. godini delimično finansiranje iz budžeta Srbije, a delimično iz takse za javne medijske servise.

Predlagač je u vidu imao prosečne zarade i penzije, visoke inicijalne troškove štampe i distribucije računa i nesrazmerno visoke troškove kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih potraživanja sa jedne strane, i sa druge strane potrebu obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje osnovne delatnosti javnih medijskih servis.

Pročitajte i...  Još četiri dana do spektakla u Blacu!

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474060

4 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

12 komentara za “Poskupljuje taksa za javni medijski servis RTS”

 1. Anonimni

  Bas se radujem

 2. Rade

  Ako sam ja obavezan da dajem novac za ono sto ne gledam i ne koristim onda oni neka meni daju novac za usluge moje koze. Nisu? Mogli su sto nisu.

 3. Pa najbolja naplata preko računa za struju jer naplaćuju i gde nema televizora, šupama, garažama i pomoćnim strujomerima. Lopovska država

 4. Peda 69

  Tako treba narod cuti oni deru!

 5. Stana

  Njima se nista ne moze. Zasto ne dodju insektori i ne iskontrolisu gde se trosi struja. Ljudi nemaju tv i ne sede u objektu a oni rezu o njihovoj volji. Pa znamo i mi nesto. Visa sila.

 6. Ani

  Plaćamo najgore javno preduzeće, koje širi laži i favorizuje odredjene partije. Sve su rasprodali a RTS nisu i neće. RTS glavno i najubitačnije oružje vlasti.

 7. Ama ič nemate sram povećavate plate posranicoma TV pretplatu za struju ič da ne govorim penzijeste koristili kamata za tu crkavicu od para pa se hvalite kako su penzioner podneli golem teret na svoje grbine za penzije se danimarspravlja koliko povećate za vas je sramota pohvala

 8. Treba da se plate ova izmiśljena radna mesta

 9. Ona

  Kakvo crno ovecanje rimanja godinu dana se rica o ovecanju a re stigose oskuljenja i ako o njima nisu ricali.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up