Soko Banja

FAM
Pisma ČitalacaPoslednje VestiProkuplje

Poslednja sednica Skupštine Grada Prokuplja u ovoj godini, usvojen budžet za 2021. godinu

PROKUPLJE – Juče je održana poslednja sednica Skupštine Grada Prokuplja za 2020. godinu. Na sednici je razmatrano preko šezdeset tačaka, a odbornici su usvojili Predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu. To je ujedno bila i najvažnija tačka.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da je svaki dinar u gradskoj kasi domaćinski isplaniran.

Sednica je počela aplauzom za sve radnike u Kovid bolnici u Prokuplju, u znak zahvalnosti za rad, trud i požrtvovanje u najtežim trenucima borbe sa koronavirusom, a na predlog predsednika Skupštine Grada Dejana Lazića.

Aranđelović je istakao da će 2021. godina biti godina razvoja Grada Prokuplja i kada je u pitanju infrastruktura, izgradnja Privredne zone „Hisar“, savremene pijace u Prokuplju, projekti rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže. On je rekao da u ostvarivanju dohotka svesrdno pomaže Vlada Republike Srbije, koja je opredelila sredstva za kapitalne investicije.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o dodeljivanju isključivog prava Javnim preduzećima, čiji je osnivač Grad Prokuplje.

Podržana je i Odluka o lokalnim komunalnim taksama.

Govorilo se i o Kodeksu ponašanja službenika i nameštenika u Gradskoj upravi, kao i o sanaciji bedema kod Gradskog groblja i naselja Mala Guba.

Na dnevnom redu našla su se i Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Kulturnih ustanova i PU „Neven“, a doneta su i rešenja o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora pojedinih ustanova kulture i članova Školskog odbora.

Sednica Skupštine je zbog epidemiološke situacije, održana u sali Doma kulture uz sve propisane mere zaštite od koronavirusa. Predsednik Skupštine Grada Dejan Lazić poželeo je građanima Prokuplja Srećnu Novu 2021. godinu.

Soko Banja

Jedan komentar

Back to top button