Soko Banja

FAM

Beauty Solutions Blace
Pisma ČitalacaPoslednje VestiProkuplje

Poslednja sednica Skupštine Grada Prokuplja u ovoj godini, usvojen budžet za 2021. godinu

PROKUPLJE – Juče je održana poslednja sednica Skupštine Grada Prokuplja za 2020. godinu. Na sednici je razmatrano preko šezdeset tačaka, a odbornici su usvojili Predlog Odluke o budžetu za 2021. godinu. To je ujedno bila i najvažnija tačka.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da je svaki dinar u gradskoj kasi domaćinski isplaniran.

Sednica je počela aplauzom za sve radnike u Kovid bolnici u Prokuplju, u znak zahvalnosti za rad, trud i požrtvovanje u najtežim trenucima borbe sa koronavirusom, a na predlog predsednika Skupštine Grada Dejana Lazića.

Aranđelović je istakao da će 2021. godina biti godina razvoja Grada Prokuplja i kada je u pitanju infrastruktura, izgradnja Privredne zone „Hisar“, savremene pijace u Prokuplju, projekti rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže. On je rekao da u ostvarivanju dohotka svesrdno pomaže Vlada Republike Srbije, koja je opredelila sredstva za kapitalne investicije.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o dodeljivanju isključivog prava Javnim preduzećima, čiji je osnivač Grad Prokuplje.

Podržana je i Odluka o lokalnim komunalnim taksama.

Govorilo se i o Kodeksu ponašanja službenika i nameštenika u Gradskoj upravi, kao i o sanaciji bedema kod Gradskog groblja i naselja Mala Guba.

Na dnevnom redu našla su se i Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Kulturnih ustanova i PU „Neven“, a doneta su i rešenja o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora pojedinih ustanova kulture i članova Školskog odbora.

Sednica Skupštine je zbog epidemiološke situacije, održana u sali Doma kulture uz sve propisane mere zaštite od koronavirusa. Predsednik Skupštine Grada Dejan Lazić poželeo je građanima Prokuplja Srećnu Novu 2021. godinu.

0
0
Soko Banja

Povezano

Jedan komentar

Back to top button