U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Postavlja se turistička signalizacija: Potencijali opštine Kuršumlija biće vidljivi u celoj Srbiji

Autor 7 feb 2019

KURŠUMLIJA- Ministarstvo turizma Republike Srbije dodelilo je Turističkoj organizaciji opštine Kuršumlija sedam miliona dinara za realizaciju projekta izrade i postavljanja saobraćajno-turističke signalizacije.

Projekat obuhvata postavljanje turističke signalizacije na državnim i regionalnim putevima čime se stvaraju odlični uslovi za kružna turistička putovanja do turističkih atrakcija opštine Kuršumlija iz pravca Bugarske, Makedonije, iz pravca severa Srbije i iz pravca zapada preko Kopaonika, rekla je Jasmina Savić direktor Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

U cilju daljeg unapređivanja turističke ponude Kuršumlije, pre svega banjskog i kulturnog turizma, kao i delova dve turističke regije/destinacije kojima pripada naša opština (Turistička regija Kopaonik i Turistička regija Radan-planine) neophodno je uraditi nova tehnička rešenja turističke saobraćajne signalizacije u cilju usmeravanja vozila sa glavnih saobraćajnica do značajnih turističkih mesta na području opštine Kuršumlija, korišćenjem tabli sa natpisom i oznakom pravca kretanja ka određenoj turističkoj destinaciji, na auto-putu i drugim glavnim saobraćajnicima. Lokacije na kojima će biti postavljena turistička signalizacija: raskrsnice od autoputa petlja Pojate, Ćićevac, Brus, Brzeće, Kuršumlija-Trećak, Merćez, Kuršumlija, Kastrat, Rudare, Zebice-Đavolja Varoš-Đake-Gajtan-Ivan Kula, Merdare, Kuršumlijska Banja, Beloljin, Blace, Prokuplje, autoput petlja Merošina.

Pročitajte i...  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

Realizacija ovog projekta predviđena je u periodu od marta do juna meseca ove godine, a za sledeću godinu u pripremi je projekat za nastavak postavljanja detaljne saobraćajno – turističke signalizacije na samoj teritoriji opštine Kuršumlija i do svih lokacija od značaja za turiste.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461026

7 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Postavlja se turistička signalizacija: Potencijali opštine Kuršumlija biće vidljivi u celoj Srbiji”

  1. A šta da se vidi u Kuršumlijskoj Banjii??? Jedino ako neko hoće da snima neki film strave i užasa !!!

  2. Da li će PRVI spomenik Gvozdenom puku u Igrištu biti na putokazu?.Hvala unapred.

  3. Rade

    Kapitalna investicija,nema sta.Prokuplje dobilo sredstva za industrijsku zonu,kursumliji znakovi.

  4. Dva brata

    Pa zar već ne postoje ti znakovi po Kuršumliji i selima u okolini…tj ono nema ni puteva pa šta će nam znakovi, mislim po selima. Da vuci ne zalutaju.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up