U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Povećana frekvencija saobraćaja u centru Prokuplja

Autor 2 nov 2018

PROKUPLJE- Učenici Tehničke škole „15. maj“, koji se obrazuju za vozače u drumskom saobraćaju, merili su frekvenciju saobraćaja na pojedinim prokupačkim saobraćajnicama. Ova akcija sprovedena je uz pomoć Saobraćajne policije Policijske uprave i Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje.
Nastavnik praktične nastave saobraćajne grupe predmeta, Bojan Nikolić, rekao je da se ovo tradicionalno dnevno merenje vrši u vremenu od 7 do 15 časova.

-Na osnovu dosadašnjih rezultata, može se videti da se frekvencija saobraćaja kroz glavne prokupačke ulice iz godine u godinu povećava u proseku za 10 odsto. Rezultate ovih merenja dostavljamo Saobraćajnoj policiji Policijske uprave u Prokuplju, sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju, izjavio je on i dodao da se podaci dostavljaju i Agenciji za bezbednost saobraćaja u Beogradu.
Na osnovu podataka, u vremenu od 10 do 11 časova, na najprometnijoj ulici kod zgrade Suda evidentiran je protok više od 1.100 putničkih automobila, 67 lakih teretnih vozila, 94 srednjih i 50 teških teretnih vozila, kao i 27 autobusa.
-Jedan od osnovnih ciljeva ovih merenja jeste da se na osnovu relevantnih pokazatelja preduzmu odgovarajuće mere za bezbednost svih učesnika u saobraćaju, naročito školske dece, izjavio je profesor saobraćajne grupe predmeta Srđan Jović i dodao da je najveći promet vozila u saobraćaju u vremenu od 6.30 do 7.30 i od 13.30 do 15.30 časova.
Prema njegovim rečima, očekuje se da će frekvencija saobraćaja kroz centar grada biti smanjena nakon izgradnje auto puta Niš-Pločnik-Merdare.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87408

2 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Povećana frekvencija saobraćaja u centru Prokuplja”

  1. Sinisa

    Sve pohvale za decu i radnike Tehnicke skole iz Prokuplja.Nema dana da se o njima nesto pozitivno ne pise.

  2. Saska

    IV-3 tehnicari drumskog saobracaja.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up