Soko Banja

FAM

FAM

Beauty Solutions Blace
BlaceDruštvoPoslednje Vesti

Predavanje o seoskom turizmu

BLACE- Savetnik u turizmu dr Branko Krasojević održao je u Blacu predavanje na temu seoskog turizma. Predavanje je bilo namenjeno svima onima koji se bave ili imaju nameru da se bave seoskim turiuzmom.

-Na današnjem predavanju skrenućemo pažnju na to da Blace treba da ima svoju turističku organizaciju, da skrenemo pažnju na to da je seoski turizam veoma zahtevan i da traži mnogo ulaganja, ali lokalna samouprava je tu da stvori ambijent i povoljnu klimu da bi sve to bilo povoljnije.

Ukazaćemo na mogućnosti apliciranja sredstava kod ministarstva, IPARD fondova…tako da svi oni koji imaju višak stambenog prostora mogu to da stave u funkciju, rekao je ovom prilikom dr Branko Krasojević dodajući da je interesovanje za seoski turizam od korone doživelo veliku ekspanziju te da je od 2000. godine od 20 tak registrovanih seoskih domaćinstava, taj broj skočio na 1000.

Ispred lokalne samouprave Opštine Blace, zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović zahvalila se dr Branku Krasojeviću na današnjoj poseti i predavanju.

Ona je ovom prilikom istakla da je opština Blace, opština koja ima zdravu životnu sredinu, zdravu hranu, te da je sa 2,5 miliona stabala šljiva lider u Srbiji po proizvodnji ovog voća.

-Imamo sve preduslove da stvorimo zdravu turističku priču u Blacu, gde naši gosti mogu da osete čari zdrave životne sredine i lepote zdrave hrane. Uz sve to u blizini su nam Kopaonik, Kuršumlijska, Lukovska i Prolom banja kao i Đavolja varoš, rekla je ovom prilikom zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović dodajući da je cilj lokalne samouprave takođe da što više mladih zainteresuje da se bave seoskim turizmom.

Predavanje je bilo veoma posećeno a prisutni su imali priliku mnogo toga korisnog da čuju.

 

1
2
Soko Banja

Povezano

Pogledajte takođe
Close
Back to top button