U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Predavanje za bezbednu maturu

Autor 16 maja 2018

PROKUPLJE- Pripadnici Policijske uprave Prokuplje održali su predavanja za učenike završnih razreda srednjih škola, u okviru projekta „Matura 2018.“
Reč je o projektu koji realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u cilju povećanja bezbednosti maturanata za vreme održavanja maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

-Predavanja su organizovana za učenike završnih razreda svih srednjih škola na teritoriji Topličkog okruga. Maturantima smo ukazali na štetnost konzumiranja alokohola i droga i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju svoju bezbednost i bezbednost svojih drugova, kazala je oficir Policijske uprave Prokuplje, Valentina Radić.
Ovom prilikom ona je istakla da se ovakve akcije sprovode već nekoliko godina i da su dale dobre rezultate, tako da za vreme i nakon održanih maturskih proslava na području koje pokriva PU Prokuplje, nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.
Osim preventivnih aktivnosti, policija će u dane završetka školske godine i održavanja proslava mature i drugih manifestacija pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima se održavaju proslave.
-Svi mi želimo da nam maturska zabava ostane u najlepšem sećanju. Već smo upoznati sa opasnostima od korišćenja droga, prekomerenog konzumiranja alkohola, nepoštovanja saobraćajnih propisa, ali ovakva predavanja su korisna da nas podsete i upozore na moguće posledice. Posećenost ovih tribina pokazuje koliko su mladi zainteresovani za ove teme, jer je za svaku pohvalu nadležnih ideja da nas uvek pred maturu okupe i još jednom upozore na moguće posledice, kažu prokupački maturanti.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80372

16 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up