U kategoriji Blace, Politika, Poslednje Vesti.

Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić čestitao novogodišnje i božićne praznike sugrađanima sa porukom: Vi ćete biti naš prioritet broj 1 u 2019. godini

Autor 28 dec 2018

BLACE- Sumirajući rezultate rada opštine Blace u 2018. godini, predsednik opštine Blace Milan Ćurčić istakao je da je opština ispunjavala svoje zakonske obaveze u skladu sa svojim ovlašćenjima ali i kapacitetima, kao i da je urađeno dosta toga u svim oblastima kojima se bavi lokalna samouprava. On je u svom saopštenju naveo da će dati sve od sebe da ono što nije završeno u ovoj godini bude realizovano u narednoj.

„Imali smo više situacija u toku godine koje su usporile naš rad. Promenilo se rukovodstvo opštine, pojedini direktori u javnim ustanovima i preduzećima, imali smo kontrolu Državne revizije, na snazi je i dalje zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, neki projekti i dalje čekaju odobrenje. Sada, rezimirajući 2018. godinu mogu da kažem preživeli smo. Kada sam preuzeo funkciju predsednika opštine, obećao sam sebi i građanima da ću se domaćinski ophoditi prema budžetu. Nemamo dugovanja, isplatili smo skoro sve obaveze poveriocima, servisirali smo rad naših javnih ustanova. Nekako konsolidovali stanje u JKP-u… Počelo je nešto da se menja ali mnogo toga nismo još uvek uspeli jer se bavimo planiranjem rada, da u 2019. godini otklonimo sve nepravilnosti, i one koje je ustanovila DRI ali i one interne zbog kojih ne možemo da se pokrenemo. Dobili smo novog načelnika Opštinske uprave koja ima bogato iskustvo u upravljanju Opštinskom upravom tako da očekujemo i podržaćemo reformu Opštinske uprave kako bismo konačno proradili kao pravi tim. Građani sa pravom imaju velika očekivanja od nas i oni će nam biti prioritet broj jedan u daljem radu“.

Pročitajte i...  Epidemija korone u Prokuplju pod kontrolom, tri osobe pozitivne ali stabilnog zdravstvenog stanja

U 2018. godini opština je spovela konkurse za medije, nevladine organizacije, poljoprivredne subvencije, sport i td. One oblasti koje su imale uspeha, nalaziće se u budžetu i za 2019. godinu.

„Pokrenuli smo investiciju decenije, uspeli da obezbedimo sve uslove za raspisivanje tendera za izgradnju ekološke instrastrukture, odnosno izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Tu smo potrošili puno energije i vremena ali isplatilo se. Odobreno nam je 5,2 miliona evra za realizaciju ove investicije. Uradili smo 2,5 kilometra vodovodne mreže u Blacu, zaključili ugovor za asfaltiranje 1,25 km u Svarču. Odobren nam je projekat sa opštinom Kuršumlija u okviru paketa podrške Evropske unije opštinama i gradovima u Srbiji „Exchange5“ za unapređenje imovine. Realizovali smo sve tekuće obaveze prema mesnim zajednicama… pokrenuli smo izradu strategije razvoja turizma opštine Blace i uspešno smo organizovali manifestaciju „Dani šljive“. Od programa EU PRO dobili smo 15.000 evra donaciju za izradu plana detaljne regulacije za turističku zonu Blačko jezero“.

Pročitajte i...  Vlada Švajcarske sa 240.000 evra podržava unapređenje socijalne zaštite u 21 gradu i opštini u Srbiji

Predsednik naglašava da će se u 2019. godini raditi brže, jače i bolje i uz podršku države Srbije i donatora opština će učiniti sve napore da obezbedi boljitak građanima i lokalnoj samoupravi u odnosu na 2018. godinu.

„Dragi sugrađani, svima vama želim srećnu novu godinu i Božić i da ih u miru i zdravlju provedete sa svojim najmilijama – reči su predsednika opštine Blace Milana Ćurčića upućene svim građanima opštine Blace“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89775

28 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić čestitao novogodišnje i božićne praznike sugrađanima sa porukom: Vi ćete biti naš prioritet broj 1 u 2019. godini”

 1. Vidoje

  Hvala predsedniče. A mi tebi u Novoj godini želimo da misliš svojom glavom i malo više veruješ u sebe. Ne trebaju ti nikakvi opančari – mentori da bi vodio opštinu. Može se i bez njih i to mnogo poštenije i efikasnije.

 2. !

  MI? Tesko…Vi vama?Verovatno.Kao i do sada,nista se nece promeniti.

 3. Anonimni

  Lako je vama zaposljenima na budzetu i to iz svih politickih partija jer vrana vrani ne vadi oci.

 4. BILEĆANAC

  Duboko verujemo da je predsednik opštine u izuzetno teškoj situaciji preuzeo da rukovodi našom opštinom svestan velike odgovornosti i obaveza i da narod treba da veruje takvom čoveku, mladom,perspektivnom,obrazovanom ,hrabrom i poštenom predsedniku.Očigledno je da jedino odgovornom,hrabrom i snažnom politikom mora da ispravlja greške ptrethodne vlasti, što nije ni malo lako jer se prethodnici ne mire sa promenom vlasti i sanjaju da se nešto desi i vrate bivše i zadrže sadašnje pozicije.Gotovo je, izgubili su svaki kredibilitet u očima naroda ,dovoljno je pročitati izveštaj revizora i jasno je koliko nisu imali mere, ni gram poštenja trošenjem para ovog napaćenog naroda. U protivnom, Ispašće da sadašnji predsednik opštine snosi posledice zbog grešaka prethodne vlasti, te da je on kriv za sve što su prozvani u izveštaju radili.Nemojmo dozvoliti da dovedu narod u zabludu, već naprotiv da svako snosi posledice za svoje postupke. Nije lako, ali se mora izdržati i osloboditi tog teškog balasta određenog kruga ljudi čije vreme je prošlo i koji su svoju šansu prokockali kao obični šibicari koji drugačiju politiku i ne žele da vode osim za sopstveni interes.Potreban je čist vazduh,savest,moral,odgovornost poštenje.Baš zato prozori moraju da se otvore za provetravanje,formirati konačno opštinski odbor SNS sa novim ljudima na čelu sa Milanom Ćurčićem,jer će u protivnom prozvani funkcioneri po brojnim medijima u prethodnom periodu očajnički i to pokušati da prigrabe kao slamku spasa,kao da ništa nije bilo, a time i dalje bi nastavili da se ponašaju po starom,računajući da je narod naivan i lakoveran i da će sve to brzo zaboraviti.E pa neće moći narod vrlo pažljivo osluškuje i prati šta se zbiva na blačkoj političkoj sceni i ne da se tako lako prevariti.Moramo dati podršku tom čoveku, jer je zaslužuje zbog svog dosadašnjeg rada i ponašanja, a sigurni smo da će imati i punu podršku centrale SNS.jer sigurno znaju da se radi o odgovornom i poštenom predsedniku opštine Blace, a u to ne treba niko da sumnja.,prati centrala u BGD sve šta se dešava kod nas. i treba da prateVerujemo da će takav razvoj situacije doneti boljitak za našu opštinu,pozitivan trend i ambijent a samim tim i podršku predsednika Republike Srbije i predsednika Vlade kako bi konačno i naša opština dobila neku kapitalnu investiciju-fabriku, što je šansa za nova radna mesta.Bez podrške republičke vlasti slaba vajda, to je valjda svakome jasno.Progledajmo konačno, sve što su radili naši lokalni moćnici,radili su u mraku i tišini kao da ne postojimo i se ništa ne pitamo.Vlast postoji zbog naroda,jer je narod bira na izborima.,znač ipak, narod se pita.Podržimo našeg predsednika ima on snage i uspeće u tome na dobrobit svih građana čiju podršku svakog dana ima sve veću upravo zbog odgovornog ponašanja i postupanja.Ne dozvolimo da propustimo ovu šansu,već da konačno krenemo napred u novoj 2019 godini.Blago svakome,koji se boji Gospoda,koji hodi putevima NJegovim ! 5Moj.28:3

 5. Stanoje

  Da prepričam tekst:
  – urađeno dosta toga i daće sve od sebe – šta gospodo i kad???
  – delimično smenjeno rukovodstvo zbog +++++
  – projekti čekaju odobrenje – nemate podršku vrha države
  – još niste otklonili nepravilnosti DRI
  – tek planirate da “proradite kao tim”
  Pa KAD bre gospodo. Na vlasti ste 3 godine!!!
  Umesto da sklonite +++ vi ih držite uz sebe.

 6. Petar

  Svaka cast za predsednika.Pozdrav!

 7. Mića

  Sve dok se ne ponasate domaćinski i trosite novac gradjana bez neke kontrole nema boljitka u Blacu. Takođe, Blace mora da sa kljucnih mesta smeni Jozića, Vasiljevica-Krušića, Burgića, Milutinovic Zorana Bajkovog i ostale, a pogotovo one protiv kojih se vodi krivični postupak… Svaka cast Ćurciću i Suzi. Samo napred, ali smenite pobrojane…

 8. ............

  A put Blace-Beloljin?

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up