U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić uručio nagrade dr Hadži Draganu Iliću i dr Mirjani Bojanić Ćirković

Autor 12 feb 2019

BLACE- U kabinetu predsednika Opštine Blace Milana Ćurčića upriličen je prijem za ovogodišnje dobitnike nagrada „ Blagodarnice“ opštine Blace i nagrade „Drainac“.

Dobitnicima ovih priznanja dr Mirjani Bojanić Ćirković, doktoru filoloških nauka, i dr medicine Hadži Draganu Iliću dobitniku „ Blagodarnice“, nagrade je uručio predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

-Čast mi je i zadovoljstvo da u ime opštine Blace dodelim priznanje koje se dodeljuje u vidu Povelje, “Blagodarnicu“ kao i nagrade “Drainac” za ostvarene doprinose u kulturi.

Ove godine Komisija za nagrade nije imala težak zadatak, jer smo svi posle kraćeg razmatranja doneli odluku da nagrade dodelimo vama koji ste godinama unazad iste zasluživali ali eto, nikad nije kasno da vam kažemo Hvala za ono što činite za svoje sugrađane, za lokalnu samoupravu i za sebe.

Pročitajte i...  Nova kanalizacija u Veljkoviću

Koristim priliku da čestitam i Hadži Draganu Iliću, našem uvaženom i istaknutom lekaru iz Blaca koji svojom svestranošću pleni ne samo u Blacu nego mnogo mnogo dalje.

Čestitam dr Mirjani Bojanić Ćirković, hvala Vam sto doprinosite razvoju kulturnih desavanja u našoj opštini. Nastavite tako i budite uzor mladima u našoj opštini, rekao je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić prilikom uručenja priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

Dobitnik „ Blagodarnice“ dr Hadži Dragan Ilić ovom prilikom je istakao da je veoma počastvovan što je među dobtnicima povelje koju dodeljuje Opština Blace.

-Ovo je i podstrek za dalje podstreke i poslovne uspehe, istakao je dr Hadži Dragan Ilić.

Dobitnica nagrade „ Drainac“ dr Mirjana Bojanić Ćirković istakla je da nagrade koje dodeljuje rodno mesto najviše znače, dodajući da je to motivacija više da i dalje radi kao Topličanka, da istražuje našu kulturu i umetnost i svoj kraj predstavlja u što boljem svetlu gde god da ode kao istraživač.

  • Ujedno ova nagrada nosi veliku odgovornost zato što treba opstati i biti istrajan u svim ovim dešavanjima i delanjima koja smo započeli. Zahvaljujem se opštini Blace i svima koji prepoznaju pojedince koji su ne nametljivi a koji su opet duboko ukorenjeni u Toplicu koju vole svim srcem , koji o njoj pišu, koji u njenom duhu stvaraju, istakla je dr Mirjana Bojanić Ćirković koja je autor više od 40 naučnih radova iz oblasti srpske i svetske književnosti, a od prošle godine istraživač je na projektu „Književna i jezička prošlost i sadašnjost juga Srbije“ u okviru ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti.

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461234

12 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić uručio nagrade dr Hadži Draganu Iliću i dr Mirjani Bojanić Ćirković”

  1. perhan

    razumem što nema komentara za ovu ženu ali ne razumem za doktora jednog jedinstvenog svakamu čast

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up