U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović: Izgradnjom nove industrijske zone rešiće se problem nezaposlenosti u čitavom Topličkom okrugu

Autor 19 okt 2018

PROKUPLJE- Na Sednici Vlade Srbije, koja je prošle nedelje održana u Prokuplju, predsednik Opštine Aleksandar Simonović iskoristio je priliku da zatraži podršku za realizaciju planiranih projekata, koji bi omogućili privredni razvoj grada u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, jedan od najvažnijih projekata je izgradnja Industrijske zone kod fabrike „Hisar“.

-Na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije donet je zaključak, kojim se iz svojine Republike prenose u svojinu Opštine Prokuplje 16 hektara zemljišta, gde će biti formirana nova Industrijska zona, kaže Simonović.

Kako dodaje, nova Industrijska zona biće privlačna za investitore.

-Izuzetan saobraćajni položaj, magistralni put Niš-Priština, autoput Niš-Drač-Petlja na 300 metara od Industrijske zone. To je upravo ono što će, verujem, privući strane investitore da ulažu u Prokuplje. Za naš grad, a i ceo toplički kraj, to će značiti nova radna mesta i bolji život za građane, izjavio je Simonović i dodao da je za opremanje Industrijske zone Vlada Srbije obezbedila oko 491 milion dinara.

-Tome možemo da dodamo i gasovod Niš-Prokuplje, koji će otpočeti da se gradi već u toku 2019. godine. Na sednici Vlade Republike Srbije u Prokuplju čuli smo od premijerke Ane Brnabić da su sredstva, u iznosu od 15 miliona evra, već obezbeđena preko „Srbijagasa“, istakao je Simonović.

Vlada će uložiti i velika sredstva za izmeštanje prokupačke bolnice u zgradu Doma zdravlja, gde će biti izgrađen moderan zdravstveni centar, vredan oko 2,5 milijarde dinara.

Opština Prokuplje dobila je u junu mesecu status grada, a prema rečima predsednika Simonovića, ozbiljan rad i domaćinsko poslovanje njenog rukovodstva i zalaganje celog tima, doprineli su tome.

-Vlada Republike Srbije, koja je podržala da dobijemo status grada, zalaže se da Prokuplje dobije moderan izgled. Svi projekti koje planiramo da realizujemo, sada će imati prioritet. Sve investicije dolaze nam preko Razvojne agencije koja je u Beogradu, tamo dolaze investitori koji se upućuju u razne delove Srbije. Prokuplje je do sada bilo zaista dosta sagledano, ali bih voleo da kod nas dođe što veći broj investitora. Verujem da će nam se uskoro to i ostvariti izgradnjom nove Industrijske zone „Hisar“, izjavio je predsednik Simonović i obećao građanima da će uložiti napor da Prokuplje uskoro postane mnogo bolje mesto za život svih građana.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86713

19 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović: Izgradnjom nove industrijske zone rešiće se problem nezaposlenosti u čitavom Topličkom okrugu”

  1. Pocnite vise da radite na tome,a ne samo da se slikate u vasim foteljama i lazete narod,ajde da vidimo da se nesto radi po tom pitanju

  2. Honduras

    Kao da ima ko vise i da radi. Koja ce dobra fabrika tu da se gradi pored 100 boljih lokacija. Samo neka eksplatatorska. Nece normalan investitor da ulaze tamo gde su plate 200-300 evra. A ovo povezanost sa Kosovom mega glupa izjava kao da je u pitanju neka normalna oblast.

  3. Simon

    E moj prijatelju ta industrijska zona je trebala da postoji pre 30 godina sad je vec uveliko kasno. A i ko ce normalan da ulaze u najkorumpiraniju drzavu u Evropi plus najgori okrug.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up