U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Predstavljen projekat “Pomoć u kući”

Autor 30 nov 2019

KURŠUMLIJA- U sali SO Kuršumlija danas je predstavljen projekat  „Pomoć u kući“, koji  je deo ReLOaD regionalnog projekta, koji finansira  Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Zapadnom Balkanu (u Albaniji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu* i Srbiji) i Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlije.

Koordinator i logističar na projektu Sunčica Ivanović je pozdravila sve koji su došli povodom početka devetomesečnog projekta  Pomoć u kući, regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu koji finansira Evropska unija  a realizuje Program ujedinjenih nacija za razvoj i Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlije. Ona je kazala da su osim nje za projekat zaduženi projektni menadžer Marko Filipović i saradnik za finansijske i administrativne poslove Jelena Milošević Milosavljević.

Pročitajte i...  Penzioneri idu u kupovinu u subotu ujutro

Prisutnima se obratio i predsednik Socijalnog saveta opštine Kuršumlija Jovica Đinović:

-Nadam se da će ovim projektom biti povećan obim, kvalitet i efikasnost socijalne zaštite pružanjem podrške ugroženim licima, prvenstveno osobama sa invaliditetom i starim osobama, kroz širenje pokrivenosti usluge ˝Pomoć u kući˝. Takođe se nadam se da će ovim projektom biti povećan opseg, kvalitet i pokrivenost usluga za stara lica i osobe sa invaliditetom, sa naglaskom na povećanje broja korisnika u ruralnim područjima opštine Kuršumlija uključivanjem u uslugu 60 novih korisnika, razvijeni kapaciteti za novih  šest gerontodomaćica  kroz akreditovane obuke pomoći u kući koje će pružati usluge u narednih sedam meseci. Takođe, ono što je veoma važno je izrada Akcionog plana za socijalnu zaštitu za opštinu Kuršumlija, poboljšan pristup uslugama za stara lica  i osobe sa invaliditetom kroz informisanje i senzibilizaciju zajednice i potencijalnih korisnika usluge-rekao je Đinović.

Pročitajte i...  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u snabdevanju vodom

Projektni menadžer Marko Filipović je rekao da će se ovim projektom poboljšati kvalitet i pokrivenost opštine Kuršumlija uslugama “pomoći u kući” za stare osobe i osobe sa invaliditetom kroz povećanu efikasnost i efektivnost celokupnog sistema socijalne zaštite i definisanu startešku orijentaciju podrške.

-Očekivani rezultati projekta su povećan opseg, kvalitet i pokrivenost usluga za stare osobe sa invaliditetom sa naglaskom na povećanje broja korisnika u ruralnim područjima opštine Kuršumlija uključivanjem najmanje 60 starijih osoba i OSI u usluge „ Pomoć u kući“, razvijeni kapaciteti šest članova organizacije kroz akreditovane programe, izrađen Akcioni plan za socijalnu zaštitu za opštinu Kuršumlija, poboljšan pristup uslugama za stara lica i osobe sa invaliditetom kroz informisanje i senzibilizaciju zajednice i potencionalnih korisnika usluga, promocija projekta i podrška donatora-rekao je Filipović.

Pročitajte i...  Za vreme vanrednog stanja neće biti isključivanja struje građanima bez obzira na dug, neće se obračunavati ni zatezna kamata

Inače, Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlije već sedam godina uspešno sprovodi uslugu “Pomoć u kući” za stara lica i osobe sa invaliditetom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474951

30 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Predstavljen projekat “Pomoć u kući””

  1. Presednice opstine Radoljube Vidicu nadji smestaj za samohrane oceve i majke sa cetvoro dece i sa decom ivalidima prvo to obezbedite dali malo dostojanstva imate i zalosti lep pozdrav za gospodina presednika opstine Radoljuba Vidica

  2. Milan Stankovic

    To udruzenje je jedino koje brinr o starima i nemocnima.Svaca cast za udruzenje puno uspeha u radu. Napred mare

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up