U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Predstavnicima Grada Prokuplja predstavljena ideja „Pokreta za decu – Tri plus“

Autor 17 sep 2020

PROKUPLJE – Pokret za decu „Tri plus“ formiran je na Vaskrs, 2017. godine sa ciljem da Srbija vaskrsne i pobedi najvećeg neprijatelja – belu kugu. Vladanka Stolić Backović je bila glavni inicijator za realizaciju projekta ovog pokreta.

Od 2017. godine do sada, Pokret za decu „Tri plus“ pokreće peticiju za formiranje održivog demografskog fonda iz kojeg bi se finansirali roditeljski dodaci za prvo i drugo dete, odnosno naknade majkama troje dece do dečjeg punoletstva.

  • Realizovan je projekat „Cena minus za Tri plus“. U početku je bilo nekoliko članstava lokalnih samouprava, a sada ih je preko dvadeset u Srbiji, među kojima su i veći gradovi Niš i Beograd. Cilj je da sve porodice sa troje i više dece poseduju multifunkcionalnu karticu, koja im pored benefita u vidu brojnih besplatnih usluga i popusta, istovremeno služi kao identifikacioni kartica, na osnovu koje dobijaju poklone ljudi velikog srca i time ostvaruju uštede u svojim kućnim budžetima – rekli su iz Pokreta za decu.
Pročitajte i...  Rukomet: Kuršumlija po planu

Suština je da lokalne samouprave postanu članice Pokreta za decu i da zajedno donose mere pogodnosti, kako bi odali poštovanje porodicama koje već imaju troje i više dece, a nisu obuhvaćeni novim merama za podsticaj rađanja.

Projekat je dobio pohvale i podršku predsednika Rusije Vladimira Putina i na njegovo insistiranje donete su brojne mere u Rusiji, gde su višedetne porodice postale kategorija društva koja ima poseban status. Potpisan je i memorandum o saradnji između Pokreta za decu „Tri plus“ i ruske „Organizacije za život“, a za cilj ima realizaciju projekta „Cena minus za Tri plus“.

S obzirom da je projekat predstavljen lokalnoj samoupravi Grada Prokuplja, iz Pokreta kažu da se uzdaju u pravičnost i humano srce predstavnika našeg grada.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485787

17 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up