Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Premijerka najavila tri velika projekta u Prokuplju, samo jedan vredi 2,5 milijarde dinara

Autor 10 avg 2018

PROKUPLJE- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Prokuplje i na sastanku sa predsednikom Opštine Aleksandrom Simonovićem i njegovim saradnicima razgovarala o najvažnijim projektima, čijom će realizacijom grad Prokuplje ali i cela Toplica postati mnogo bolje mesto za život svih građana. Ovom sastanku  prisustvovali su i narodni poslanik Darko Laketić, načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, savetnik predsednice Vlade Srbije Nikola Erić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić i predstavnik kabineta predsednice Vlade Srbije Ana Miletić.

Nakon sastanka predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je prokupački Dom zdravlja, koji će uskoro postati lokacija na kojojoj će se užurbano raditi, kako bi Prokuplje i cela Toplica dobili savremenu zdravstvenu ustanovu.

-Želim prvo da ispred Vlade Republike Srbije svim građanima Prokuplja čestitam na dobijanju statusa grada, jer to zaista i zaslužujete. Znam da ćemo svi zajedno, Vlada Srbije i rukovodstvo Opštine Prokuplje raditi na tome da u narednih nekoliko godina podignemo Prokuplje i da ono postane jedan od vodećih gradova u Srbiji,izjavila je premijerka Brnabić .

Ona je ovom prilikom istakla da u ovom trenutku postoje tri prioritetna projekta za Prokuplje i Toplicu i da će Vlada Srbije podržati njihovu realizaciju.

Prvi i najvažniji projekat je izgradnja autoputa Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, koji je od izuzetne važnosti za celu Toplicu. Tehnička dokumentacija je pri kraju i ono što je važno, sledeće godine krenuće realizacija prve faza izgradnje, a to je izgradnja deonice autoputa Niš-Pločnik, koji će već tada promeniti perspektivu ovoga kraja, istakla je Brnabić.

Govoreći o drugom važnom projektu, izgradnji Industrijske zone na površini od 16 hektara, premijerka je izjavila da je u toku procedura kojom grad Prokuplje dobija parcelu na kojoj će biti izgrađena Industrijska zona. Ovaj projekat vredan 490 miliona dinara biće podržan sredstvima iz republičkog budžeta već naredne godine.

-Treći veliki infrastrukturni projekat je izmeštanje Opšte bolnice koja je u zgradi iz 1923.godine u zgradu Doma zdravlja, čime će ove zdravstvene ustanove biti spojene u moderan zdravstveni centar na površini od 30 000 kvadratnih metara. Ova investicija vredna je 2,5 milijarde dinara koja će biti izdvojena iz budžeta Republike Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Time će Prokuplje i Toplica dobiti modernu zdravstvenu ustanovu, koja će ovu zgradu oživeti nakon više decenija koliko je bila u sivoj zoni, istakla je premijerka Srbije.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović zahvalio se ovom prilikom premijerki i delegaciji Vlade Srbije na podršci koju pružaju lokalnoj samoupravi.

-Danas smo razgovarali o velikim projektima u čijoj realizaciji imamo potpunu podršku Vlade Srbije. Radi se o projektima koji se tiču budućnosti našeg grada i koji će učiniti da on postane mnogo bolje mesto za život svih građana. Izgradnjom industrijske zone i autoputa, Prokuplje će postati privlačno za investitore, što će obezbediti privredni razvoj ovoga kraja i otvaranje novih radnih mesta, istakao je Simonović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83798

10 avg 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up