U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Preminuo pacijent iz Kuršumlije

Autor 25 nov 2020

U toku jučerašnjeg dana u Kovid prijemno-trijažnim ambulantama Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju pregledan je 91 pacijent sa simptomima respiratornih infekcija, pod sumnjom ili pozitivnih na kovid -19.

Kako su izjavili iz te zdravstvene ustanove u poslednja 24 sata sa teritorije Topličkog okruga u Kovid odeljenju prokupačke bolnice hospitalizovano je ukupno 36 pacijenata sa  bronhopneumonijom, od kojih je 24 pozitivno na kovid -19.

Svi oni imaju obostranu upalu pluća sa srednje teškom kliničkom slikom, a zbog problema sa disanjem na kiseonik je priključeno 18 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u Kovid odeljenju preminuo je jedan pacijent iz  Kuršumlije, kazali su u bolnici i dodali da u poslednja 24 sata ni jedan bolesnik zbog komplikacija bolesti nije transportovan  na dalje lečenje u Klinički centar – Niš.

Testiranja na prisustvo virusa kovid -19 u prokupačkoj bolnici rade se svakodnevno ustaljenom dinamikom.

U poslednja 24 sata u prokupačkom  Domu zdravlja obavljena su 165 pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama pod sumnjom na kovid.

Testirano je 135 njih i zbog prisustva virusa kovid -19 osmoro ih je upućeno na lečenje u bolnicu a 10 u kućnu izolaciju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488513

25 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions