U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Preminuo Zoran Krasić, političar poreklom iz Tovrljana kod Prokuplja

Autor 12 apr 2018

BEOGRAD- Političar, bivši ministar, poslanik u više saziva Zoran Krasić preminuo je posle kraće bolesti u 62. godini života. Otac Zorana Krasića rođen je u Tovrljanu a i majka mu je iz sela Gubetina iz familije Mićović. Zbog prirode očevog posla Krasići su se često selili.

(Foto: Novosti)

Rođen u Beogradu 1956. godine. Osnovnu školu, Gimnaziju i Pravni fakultet završio je u Nišu.

Decembra 1981. se zaposlio kao pripravnik na godinu dana u Prokuplju, u fabrici čokolade „Inka“. Kao direktor radne zajednice radio je godinu i po dana u Poljoprivrednom kombinatu Obrež kod Varvarina. Posle toga se vraća u Niš gde radi nekoliko meseci kao pravnik u kožno-prerađivačkom preduzeću „Đuka Dinić“. Sredinom 1984. godine se zapošljava u Fond penzijskog invalidskog osiguranja u Nišu gde je obavljao posao referenta za opšte pravne poslove i narodnu odbranu. Tu je radio do 2002. godine. Međutim, od februara 1993. godine mu je mirovao radni odnos zbog poslaničkog mandata. O Političkoj karijeri Zorana Krasića sve se zna.  Jedan je od osnivača Srpske radikalne stranke i dugogodišnji funkcioner.

Sa Krasićem sam imao priliku da razgovaram pre desetak godina na Višnjijadi u Velikoj Plani. Krasić je došao privatno sa jednim rođakom iz Tovrljana. Tada mi je ispričao da je on iz Toplice i da ima rodbinu ovde. Bio je veoma prijatan čovek. Dugo smo razgovarali. Iznenadilo me je koliko prati šta se dešava u Toplici i bio je veoma zabrinut zbog sporog razvoja ovog kraja.

 

Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
online free course
download samsung firmware
Download WordPress Themes Free
online free course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78807

12 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Preminuo Zoran Krasić, političar poreklom iz Tovrljana kod Prokuplja”

  1. Toplicanin

    Retko castan i dosledan covek medju ovovremenim politicarima. Bog da mu dusu prosti !

  2. Majka mu je iz sela Gubetina nas ZORAN ponos familije Micovic Zoki pocivaj u miru volimo te

  3. Mića

    Svaka cast bog dusu prosti ….ja sam na jednom sastanku video da je to veoma pametan i dobar covek .i .suvise bi bilo da govorim vise .toliko sam ga ja upozno na jednom sastanku koji je trajao 2 h ..o njemu sve naj .

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up