U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Preminuo Zoran Krasić, političar poreklom iz Tovrljana kod Prokuplja

Autor 12 apr 2018

BEOGRAD- Političar, bivši ministar, poslanik u više saziva Zoran Krasić preminuo je posle kraće bolesti u 62. godini života. Otac Zorana Krasića rođen je u Tovrljanu a i majka mu je iz sela Gubetina iz familije Mićović. Zbog prirode očevog posla Krasići su se često selili.

(Foto: Novosti)

Rođen u Beogradu 1956. godine. Osnovnu školu, Gimnaziju i Pravni fakultet završio je u Nišu.

Decembra 1981. se zaposlio kao pripravnik na godinu dana u Prokuplju, u fabrici čokolade „Inka“. Kao direktor radne zajednice radio je godinu i po dana u Poljoprivrednom kombinatu Obrež kod Varvarina. Posle toga se vraća u Niš gde radi nekoliko meseci kao pravnik u kožno-prerađivačkom preduzeću „Đuka Dinić“. Sredinom 1984. godine se zapošljava u Fond penzijskog invalidskog osiguranja u Nišu gde je obavljao posao referenta za opšte pravne poslove i narodnu odbranu. Tu je radio do 2002. godine. Međutim, od februara 1993. godine mu je mirovao radni odnos zbog poslaničkog mandata. O Političkoj karijeri Zorana Krasića sve se zna.  Jedan je od osnivača Srpske radikalne stranke i dugogodišnji funkcioner.

Pročitajte i...  Opštinska izborna komisija proglasila izbornu listu "Grupa građana Spasimo Kuršumliju vreme je -Nebojša Krstić"

Sa Krasićem sam imao priliku da razgovaram pre desetak godina na Višnjijadi u Velikoj Plani. Krasić je došao privatno sa jednim rođakom iz Tovrljana. Tada mi je ispričao da je on iz Toplice i da ima rodbinu ovde. Bio je veoma prijatan čovek. Dugo smo razgovarali. Iznenadilo me je koliko prati šta se dešava u Toplici i bio je veoma zabrinut zbog sporog razvoja ovog kraja.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78807

12 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Preminuo Zoran Krasić, političar poreklom iz Tovrljana kod Prokuplja”

  1. Toplicanin

    Retko castan i dosledan covek medju ovovremenim politicarima. Bog da mu dusu prosti !

  2. Majka mu je iz sela Gubetina nas ZORAN ponos familije Micovic Zoki pocivaj u miru volimo te

  3. Mića

    Svaka cast bog dusu prosti ….ja sam na jednom sastanku video da je to veoma pametan i dobar covek .i .suvise bi bilo da govorim vise .toliko sam ga ja upozno na jednom sastanku koji je trajao 2 h ..o njemu sve naj .

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up