U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Preporuke za zdravo starenje u seoskim domaćinstvima

Autor 12 feb 2019

BLACE- Promocija zdravlja i prevencija faktora rizika nisu rezervisani samo za mlađe dobne grupe već, naprotiv, imaju značaja i u populaciji starih.

Dom zdravlja Blace u okviru svojih aktvnosti na terenu, sprovodi i  preventivne aktivnosti u seoskim domaćinstvima, starijim licima koji uz lekarski pregled, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi mogu da dobiju i zdravstveno  vaspitne savete za zdrav život i zdravo starenje.

Ovog puta su meštani sela Grgure imali priliku da ih posete zdravstveni radnici u njihovim domovima i da se pritom  svi oni koji se nalaze u procesu starenja i starosti upoznaju sa najvažnijim faktorima rizika i preporukama za redovne kontrole hroničnih bolesti. Na ovaj način može se sprečiti nastanak mnogih hroničnih bolesti ili , ukoliko je već ispoljeno hronično oboljenje sprečiti nastanak komplikacija.

Pročitajte i...  (Video) Kosanica dobra ali nedovoljno za pobedu

Uz  savete zdravstvenih radnika stare osobe treba da preuzmu odgovornost za sopstveno zdravlje i da pre svega, održavaju zdrave životne navike i redovno kontrolišu svoje zdravstveno stanje.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461207

12 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up