U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Preporuke za zdravo starenje u seoskim domaćinstvima

Autor 12 feb 2019

BLACE- Promocija zdravlja i prevencija faktora rizika nisu rezervisani samo za mlađe dobne grupe već, naprotiv, imaju značaja i u populaciji starih.

Dom zdravlja Blace u okviru svojih aktvnosti na terenu, sprovodi i  preventivne aktivnosti u seoskim domaćinstvima, starijim licima koji uz lekarski pregled, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi mogu da dobiju i zdravstveno  vaspitne savete za zdrav život i zdravo starenje.

Ovog puta su meštani sela Grgure imali priliku da ih posete zdravstveni radnici u njihovim domovima i da se pritom  svi oni koji se nalaze u procesu starenja i starosti upoznaju sa najvažnijim faktorima rizika i preporukama za redovne kontrole hroničnih bolesti. Na ovaj način može se sprečiti nastanak mnogih hroničnih bolesti ili , ukoliko je već ispoljeno hronično oboljenje sprečiti nastanak komplikacija.

Uz  savete zdravstvenih radnika stare osobe treba da preuzmu odgovornost za sopstveno zdravlje i da pre svega, održavaju zdrave životne navike i redovno kontrolišu svoje zdravstveno stanje.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461207

12 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up