U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prethodna godina biće zlatnim slovima upisana u istoriji Grada Prokuplja

Autor 1 jan 2019

PROKUPLJE- Sednica Vlade Republike Srbije, koja je 12. oktobra 2018. godine održana u Prokuplju, biće zlatnim slovima upisana u istoriju grada Prokuplja, izjavio je narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić, gostujući na prokupačkoj televiziji Mostnet.

Na ovoj sednici, doneta je odluka o prenosu zemljišta u vlasništvo lokalne samouprave za izgradnju Industrijske zone, čija površina iznosi 16 hektara. Nakon pribavljanja neophodne dokumentacije i izrade projekta, očekuje se da se sa radovima počne sredinom ove godine.

-Industrijska zona treba da bude motor razvoja čitavog regiona. Prema nekim analizama, izgradnjom Industrijske zone, praktično će se ugasiti nezaposlenost u regionu, a biće neophodna i dodatna radna snaga. Ako bude tako, a nema razloga da ne bude, nećemo morati da brinemo zbog toga što se nalazimo na rubnim područjima, uz administrativnu granicu sa Kosovom i Metohijom. Briga Vlade Republike Srbije, a naročito predsednika države Aleksandra Vučića, pokazuje koji značaj oni pridaju ovom delu naše zemlje, rekao je dr Laketić i dodao da već postoji interesovanje investitora za Industrijsku zonu.

Pročitajte i...  Žena svog života, Aska i prava Srbijanka

U prethodnoj godini, izuzetno je značajno što je Prokuplje dobilo status grada.

Laketić napominje da to nije formalna stvar ili fikcija, već nešto što će doneti boljitak građanima.

Povećan transfer novca, veće zarade zaposlenih, osnivanje i rad ustanova koje do sada nismo imali, kao što je Zavod za javno zdravlje, direktna komunikacija sa potencijalnim investitorima, što do sada nije bio slučaj, samo su neke od prednosti koje će nam doneti status grada.

Govoreći o izmeštanju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u neiskorišćeni deo Doma zdravlja, čija vrednost iznosi blizu 2,5 milijarde dinara, narodni poslanik je rekao da će se već januara meseca ove godine početi sa radovima na energetskoj efinasnosti.

Prethodne godine završena je i prva faza izgradnje nove Zelene pijace. U martu 2019. godine počinju radovi na realizaciji druge, a nakon toga i treće faze. Vrednost realizacije ovog kapitalnog projekta je blizu 200 miliona dinara.

Pročitajte i...  Maline i malinijada

-Prethodne godine dosta se radilo i na infrastrukturi. Rekonstruisane su, sanirane i asfaltirane mnoge ulice na seoskom području. Za asfaltiranje i sanaciju gradskih ulica i seoskih puteva, vodovod i kanalizaciju iz gradskog budžeta izdvojeno je blizu 150 miliona dinara, istakao je dr Laketić i dodao da je izgradnja Spomen-parka junacima „Gvozdenog puka“ nešto što će takođe biti zlatnim slovima upisano u istoriju grada Prokuplja.

Narodni poslanik je naglasio da je vrednost radova na realizaciji odobrenih projekata i već urađenih poslova u prethodoj godini preko 3,5 milijarde dinara i istakao da ovoliko sredstava u razvoj grada nije uloženo godinama unazad.

Nakon rekonstrukcije Doma kulture, Istorijskog arhiva, Muzeja u ovoj godini nastaviće se sa radovima na rekonstrukciji škola.

U prethodnoj godini, u potpunosti je završena rekonstrukcija Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ i OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“.

Pročitajte i...  Povređena devojka iz Prokuplja

-Dobili smo saglasnost da već početkom 2019. godine počnu radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije, gde nastavu pohađaju i učenici Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije obezbedila je sredstva za određene radove u Osnovnoj školi „Milić Rakić Mirko“ i Tehničkoj školi „15. maj“, kaže Laketić i dodaje da je Vojska SAD izvojila 400.000 dolara za rekonstrukciju fiskulturne sale.

Prema njegovim rečima, u planu je izrada projekta izgradnje akva-parka, kao i izgradnja jedne nove sportske sale.

-Teško je nabrojati sve šta je u 2018. godini urađeno na teritoriji grada Prokuplja. Ne mogu da budem nezadovoljan urađenim. Ono što smo zatekli, i ono što je sad, je kao nebo i zemlja. Međutim, tu nije kraj, nikako ne smemo da stanemo! Moramo silovito da držimo tempo, jer svi planirani projekti treba da se završe u predviđenim rokovima, zaključio je narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89982

1 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Prethodna godina biće zlatnim slovima upisana u istoriji Grada Prokuplja”

  1. Sve cestitke na uspesnom unapredjenju u razvoju grada,samo napred g-dine Laketicu.

  2. Janko

    Darko se trudi i to se vidipo posetama zvanicnika iz BG i po onome sto se radi u gradu, nakvaznije da ne pravite dugove kao prethodni

  3. Dok se sagradi prva fabrika na industrijskoj zoni,pola ljudo ce otici iz prokuplja,zivi bili pa videli

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up