U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Prevencijom do zdravlja u Trikotaži “Ivković”

Autor 9 avg 2018

BLACE- Prevencija je prvi korak ka očuvanju i unapređenju zdravlja i opšteg stanja organizma. Važnost preventivnih pregleda ogleda se u redovnim kontrolama i praćenju zdravstvenog stanja, mogućnostima za rano otkrivanje i lečenje različitih oboljenja, ali i u učenju o zdravim životnim navikama.

Zaposleni u ,,Trikotaži Ivković” su se u velikom broju odazvali akciji Doma zdravlja Blace i obavili niz preventivnih dijagnostičkih procedura u cilju provere zdravlja.

Ovom prilikom, pored redovnih preventivnih aktivnosti koje zdravstveni radnici obavljaju  u radnim organizacijama kao što su provera nivoa šećera u krvi,  krvnog pritiska i druge manje dijagnostičke procedure (skrining na dijabetes  tipa 2, skrininga na depresiju), odrađeni su i preventivni ginekološki pregledi i ultrazvučni pregledi dojke.

U toku akcije radila se i motivacija  zaposlenih da se redovno javljaju svom izabranom lekaru i prate svoje zdravstveno stanje kroz prevenciju.

Nakon svih obavljenih pregleda, zdravstveni radnici iz Službe za polivalentnu patronažu su održali predavanje  u  prostorijama ,,Trikotaže Ivković” o prevenciji najčešćih zdravstvenih problema koji su otkriveni prilikom ove preventivne akcije  i dali savete za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti i komplikacija.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83771

9 avg 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up