U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Preventivni pregledi na kancer dojke

Autor 20 mar 2019

PROKUPLJE- U okviru obeležavanja Dana borbe protiv kancera, Preventivni centar Doma zdravlja u Prokuplju danas je sproveo akciju preventivnih pregleda na kancer dojke, rekla je portparol ove zdravstvene ustanove Violeta Mirković.

Ona je istakla da je pored ovoga, u martu sprovedeno niz drugih akcija preventivnih pregleda u cilju ranog otkrivanja ove bolesti, kao što su skrining pregledi na rak debelog creva i pluća.
-Mi smo uputili poziv svima onima koji imaju bilo kakve zdravstvene probleme koji bi ukazivali na pojavu ove opake bolesti da se jave Preventivnom centru, gde ih pre svega informišemo o simptomima i ispoljavanju bolesti i ako to oni žele upućujemo ih i na lekarske kontrolne preglede, kazala je Vesna Ahmić iz Preventivnog centra.
Prema njenim rečima, tokom akcije preventivnih pregleda debelog creva pregledano je 40 pacijenata, a veliko interesovanje bilo je i za pregled pluća.
-Naša uloga je zapravo savetodavna i svodi se na razgovor sa pacijentima i pružanje osnovnih informacija o pojavi, simptomima i ispoljavanju bolesti, kazala je Ahmić.
Ona je objasnila da su žene tokom današnjeg dana, kada se obeležava Dan borbe protiv raka dojke, pokazale veliko interesovanje i da je nekoliko desetina njih bilo spremno da pogleda slajdove o načinu na koji se vrši samopregled dojke, kao i koliko je efikasan i bezbolan pregled mamografom.
-Informacije koje kod nas dobiju veoma su važne za sve one koji sumnjaju na bolest, kako bi blagovremeno bili upućeni na specijalistički kontrolni pregled, što je od ključnog značaja kod ranog otkrivanja bolesti i kasnije od presudnog značaja za izlečenje, ako se zna da je rak gotovo u svim slučajevima izlečiv ako se rano otkrije, zaključila je Vesna Ahmić iz Preventivnog centra.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
lynda course free download
download lenevo firmware
Download Nulled WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463307

20 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up