U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Preventivni pregledi o okviru akcije ,,Mart mesec borbe protiv raka“ u radnoj organizaciji ,,Midi – organik“

Autor 8 mar 2019

BLACE- U okviru kampanje „Mart mesec borbe protiv malignih bolesti“  pod sloganom  „Rano otkrivanje raka spašava živote i smanjuje troškove lečenja“,  zdravstveni radnici Doma zdravlja Blace skreće pažnju javnosti da je najefikasniji pristup kontroli malignih bolesti primarna prevencija.

Zdravstveni radnici su u selu Donje Grgure,  u radnoj organizaciji ,,Midi – Organik“, sproveli preventivne preglede, merenjem krvnog pritisaka i šećera u krvi i zdravstveno vaspitne aktivnosti sa ciljem da se podigne svest o značaju preventivnih mera u borbi protiv malignih bolesti. Pored davanja obaveštenja, saveta i informacija, radnici ove organizacije su dobili i zdravstveno promotivni materijal na istu temu.

 

Prevencija malignih bolesti ima ogroman javnozdravstveni potencijal i predstavlja najefikasniji pristup u kontroli malignih bolesti. Ukoliko do bolesti ipak dođe, njen je ishod moguće poboljšati ranim otkrivanjem, adekvatnim lečenjem i rehabilitacijom, uz odgovarajuće palijativno zbrinjavanje.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=462628

8 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Preventivni pregledi o okviru akcije ,,Mart mesec borbe protiv raka“ u radnoj organizaciji ,,Midi – organik“”

  1. Anonimni

    Samo da otaljaju posao i da se slikaju za novine kao rade svoj posao.A kad ce da pregledaju drugu smenu radnika koji rade u ovoj istoj firmi?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up