Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prijatno iznenađenje za šetače u Prokuplju

Autor 15 nov 2018

PROKUPLJE- Šetajući danas glavnom ulicom u Prokuplju, začuh zvuke moje omiljene kompozicije grupe “Smak”, “Bluz u parku”. Bio sam sasvim ubeđen da je neki od mnogobrojnih kafića u toj ulici, uveo u svoj lokal “živu svirku”. Jer, gitara je delovala više nego ubedljivo.


Produžih malo, i prijatno iznenađen, ugledah mladića s malim pojačalom i “Ibanez – Les Pol”, već poprilično, od čestog sviranja, izlizanom gitarom. Ali zvuk je bio izvanredan, a instrumentali savršeni.
Ispred njega kofer od gitare, i u njemu kutija za ubacivanje “bakšiša”.
Ivan Vukadinović, student automatike na Elektronskom fakultetu u Nišu, danas je gostovao na šetalištu našeg grada. U slobodno vreme roker, bluzer, i nešto ređe džezer …
Svratio sam samo na sat vremena, da nešto odsviram, i palim nazad, kaže Ivan. Verujte da mi je lakše da kolima skoknem do Prokuplja, nego da se probijem kroz saobraćajnu gužvu do nekih udaljenijih delova Niša.
Ovaj mladić, koji zarađuje svojom svirkom, na koju niko ne može ostati ravnodušan, obilazi i druge gradove po Srbiji.
Na zaradu se ne žali. A za Prokupčane tvrdi da su vrlo galantni kad je ubacivanje u “bakšiš kutiju” u pitanju. Zato često i svrati do našeg grada.
Ostavili smo ovog simpatičnog, uvek nasmejanog mladića, zadubljenog u soliranje na gitari, da održi svoj ulični mini koncert, pokupi opremu, i “zapali” nazad za Niš.
Nadamo se da će nas ponovo posetiti, odsvirati nam nešto, i opet nestati, sa svojom gitarom, koferom, i naravno “bakšiš kutijom”, punom različitih banknota, kao danas.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87891

15 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Prijatno iznenađenje za šetače u Prokuplju”

  1. Bravo za mladića trebalo bi to češće da se dešava.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up