U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Priština počela da crta granicu sa centralnom Srbijom

Autor 20 avg 2018

PRIŠTINA- Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići, javlja RTS. Bulići je, kako prenose prištinski mediji, rekao da “ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije”.

– Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda – rekao je Bulići.

Prištinski mediji navode da može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Pročitajte i...  Krvavi pir pasa lutalica

Tači je u jednom od poslednjih intervjua lokalnim medijima rekao da će sastanak sa Vučićem biti u prvom delu septembra, ali da i dalje nije precizirano o čemu će razgovarati.

Analitičari u Prištini pozivaju na oprez prilikom rasprave o demarkaciji, dodajući da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

– Predsednik zemlje bi trebalo da predstavlja pravno i ustavno jedinstvo u okviru svojih nadležnosti, člana 83. Samo Skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi – kažu analitičari.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=84118

20 avg 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Priština počela da crta granicu sa centralnom Srbijom”

 1. Bojan

  Ode Toplicki kraj – zasta smo se borili???

 2. Dule

  Ovi crtaju a mi cutimo? Dokle vise? Albanci rade sve po planu nekupuju oni pasose tek tako. Sve ima svoj razlog zasto.A nas Mup izdaje njima pasose kako to?

 3. Blačanin

  Ne vidim svrhu ovog teksta. Ja sam Blačanin, Topličanin, Srbin i ne interesuje me šta crtaju šiptari. Srbi gube ratove samo za pregovaračkim stolom.

 4. Sarena laza

  Sve je vec odavno bilo jasno, prodao nas je onaj u koga ste najvise verovali. Covek kome se obecanja razlikuju svake godine, meseca… e da moze samo cuti i setiti se sta je nekada a sta sada govori. Jadan smo ti mi narod prodajemo se za sendvic a kriv nam je djavo sto ce nas taj bedni sendvic kostati Toplickog kraja….

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up