U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Autor 14 maja 2019

PROKUPLJE- U Prokuplju su nastavljene aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta dodelom priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

Crveni krst Srbije tradicionalno dodeljuje ovo priznanje humanim ljudima koji su krv dali 50 i više puta, za 75 i preko 75 davanja, kao i za lica koja su krv dala 100 i više puta.

Dragan Subotić, sekretar Crvenog krsta u Prokuplju, pozdravio je dobrovoljne davaoce i zahvalio im što dugi niz godina učestvuju u ovoj akciji.

Simbol kapi krvi koja život znači, priznanje za humanost, davaocima je uručila predsednica Crvenog krsta u Prokuplju Gordana Bjelić.

-Čestitam vam na onome što ste svih ovih godina radili za naše građane, a njih je 97 odsto, i oni od vas, koji činite tri odsto, očekuju pomoć. Želim svima dobro zdravlje i da se još dugo družite sa nama, kazala je Gordana Bjelić.

Pročitajte i...  Pokret obnove Kraljevine Srbije formirao opštinski odbor u Kuršumliji, predsednica Mirjana Radosavljević

Milivoje Obradović je rekorder u dobrovoljnom davalaštvu krvi, ne samo u Prokuplju, već i u celom Topličkom okrugu.

-Počeo sam da dajem krv kada sam imao 16 godina, u školi. Da budem human naučio sam od svog oca, koji je takođe bio dobrovoljni davalac krvi. Divan je osećaj kada možete da pomognete drugima. Pored toga što sam dobrovoljno dao krv 121 put, ljudima pomažem i na drugi način, uvek kada mogu i kada me pozovu, kaže Obradović.

Osim za pojedince, Crveni krst Srbije dodeljuje i plaketu „Široko srce“ firmama koje su organizovale akcije dobrovoljnog davanja krvi. Plaketa za najviše prikupljenih jedinica krvi dodeljena je Elektrodistribuciji Prokuplje, koja godišnje organizuje po dve akcije, gde se prikupi oko 150 jedinica krvi.

Pročitajte i...  Japanske prepelice na gazdinstvu Čolića u selu Đurevac

Ove godine, Crveni krst u Prokuplju uručio je 22 priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

Za 50 i preko 50 davanja, priznanja su dobili Saša Arsenijević, Živorad Balović, Jasmina Belić, Zoran Cakić, Zorica Ćeranić, Branislav Cvejić, Ivica Dinić, Zoran Glođović, Radoslav Ilić, Zoran Kostić, Nebojša Milovanović, Milovan Pantić, Ljubiša Paunović, Dejan Perić, Časlav Petrović, Dragan Stojković, Žarko Zagorčić.

Za 75 i više puta davanja, priznanja su dodeljena Bojanu Obradoviću, Draganu Obradoviću, Ivanu Veličkoviću, Dušanu Vlahoviću.

Milovoje Obradović jedini je davalac u Toplici koji je krv dao preko 100 puta.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466206

14 maja 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up