U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Profesori i studenti sa Univerziteta u Alabami posetili VPŠSS Blace: Diploma ove škole u rangu sa diplomama najkvalitetnijih ustanova u svetu

Autor 18 maja 2018

BLACE- Visoka poslovna škola strukovnih studija Blace, pored veoma intenzivne saradnje sa univerzitetima iz Evrope (Nemačka, Engleska, Grčka, Bugarska), ostvarila je i saradnju sa Univerzitetom u Alabami. Poseta profesora i studenata iz SAD najbolje govori o tome da Poslovna škola u Blacu predstavlja jednu od najeminentnijih ustanova u ovom delu Srbije, kaže direktor prof. dr Ljuibiša Milačić.

Škola ove godine slavi 60 godina postojanja, tako da ova poseta, kao i budući sporazumi o međunarodnoj razmeni studenata i zajedničkim programima sa Univerzitetom u Alabami, svrstavaju školu i diplomu ove škole u rang sa najkvalitetnijim ustanovama i diplomama u svetu. Planirani sporazumi o zajedničkom istraživanju, usavršavanju kadrova i studenata i i širenje multikulturalne saradnje predstavljaju najveći značaj ove posete, kaže pomoćnik direktora dr Bojan Kocić.

Visoka poslovna škola strukovnih studija Blace već duži niz godina organizuje dvosmerne posete studenata, tako da se odlazak studenata iz Blaca za SAD očekuje u oktobru, dok se odlazak u Nemačku očekuje u martu 2019. godine, kaže koordinator za međunarodnu saradnju dr Marija Boranijašević.

Sastanku su pored direktora dr Ljubiše Milačića, pomoćnika direktora dr Bojana Kocića, koordinatora za međunarodnu saradnju dr Marije Boranijašević,  prisustvovali i profesori mr Gordana Prlinčević, domaćin kolegama, dr Oliver Popović, dr Vladica Ubavić, kao i ostali profesori i studenti iz Blaca.

Od strane američkih profesora i studenata sastanku su prisustvovali prof. Lisa Pawloski, kao i osam studenata iz Alabame. Nakon sastanka održana je zajednička panel diskusija.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80449

18 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up