U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Proglašeni nagrađeni na konkursu za najbolju fotografiju

Autor 10 jul 2020

PROKUPLJE – Na konkursu za najbolju fotografiju prokupačkog Doma kulture „FotoGradfija“ učestvovao je veliki broj građana, među kojima je bilo i dece, osnovaca. Kada je krizni štab grada doneo odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji grada zbog koronavirusa, svi planirani programi Doma kulture su otkazani iz predostrožnosti. Međutim, glasanje za najbolju fotografiju po odluci publike je u prethodnom periodu bilo organizovano na Facebook stranici Doma kulture. Žiri je birao najbolje fotografije, a u sastavu : Vladimir Gašević, Jelena Đorđević i Vladan Milutinović – Car.

Po odluci žirija, koji nije imao lak zadatak, izabrane su četiri najbolje fotografije. Prvo mesto pripalo je Emiliji Stojanović za fotografiju pod nazivom „Boja jeseni“, drugo mesto Marku Cerovini – „Zalazak“, a treće mesto dele Đorđe Vučinić – „Dečji pogled na svet“ i Miloš Miladinović – „Gavran“. Nagradu publike dobio je Nikola Stanić za fotografiju pod nazivom „Zimska noć“.

Pročitajte i...  Olujno nevreme nosilo sve pred sobom

  • Imali smo težak zadatak. Pristigao je veliki broj divnih fotografija i očekivan broj onih, koje su prikazale trenutno stanje u gradu zbog prisustva koronavirusa. Dobro je što su deca i ljudi našli i nešto lepo u ovim teškim danima i svoj pogled i fotografsko oko usmerili na umetnost. Čestitam nagrađenima – rekao je Vladimir Gašević, jedan od članova žirija.

Shodno situaciji u našem gradu i celoj državi, planirana dodela nagrada se večeras neće održati. Taj događaj će biti realizovan u nekom narednom periodu, kada okolnosti budu dozvolile.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483613

10 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up