U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Program u Domu kulture

Autor 5 dec 2019

PROKUPLJE- Dom kulture u Prokuplju, pripremio je bogat kulturno-umetnički program za narednu nedelju, kojim će ugrejati i ulepšati hladne decembarske dane svojoj publici.
Povodom stogodišnjice pozorišnog života u Prokuplju, u utorak, 10. decembra, sa početkom u 19.30 časova, biće prikazana premijera predstave „Đido“, sa kojom je pre jednog veka počelo da živi i radi prokupačko pozorište.

Ljubitelji ove umetnosti, imaće priliku da uživaju u muzičkoj predstavi koja prikazuje slike iz seoskog života, u kojem se prepliću narodni običaji, pesme i ljubavni zapleti. Po tekstu Janka Veselinovića i Dragomira Brzaka, prokupački glumci predstaviće se u režiji Srđana Živkovića i scenografiji Milana Ilića Trše.
Za četvrtak, 12. decembar, najavljeno je veče evergrin muzike, kada će u sali Doma kulture, sa početkom u 19,30 nastupiti najbolji prokupački muzičari. Ova tradicionalna muzička manifestacija već dugi niz godina tradicionalno, u decembru, okuplja ljubitelje ovog žanra, kojem pripada muzika iz starijih vremena, ali je i mlađe generacije danas rado slušaju.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475154

5 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions