U kategoriji Društvo, Komentar, Kuršumlija, Pisma Čitalaca, Poslednje Vesti.

Projekat za zapošljavanje “ ’Ajde da počnemo da radimo” dobija sve više pristalica, podrška od Omladinskog centra za ekonomski razvoj Kuršumlija

Autor 13 jan 2015

KURŠUMLIJA- Predsednik Omladinskog centra za ekonomski razvoj Kuršumlija Aleksandar Pantić uputio je pismo Topličkim vestima u kome daje podršku našoj akciji da se kroz projekat “ ’Ajde da počnemo da radimo” pomogne mladim ljudima da započnu svoj biznis. Pismo objavljujemo u celini.

Poštovani,

Mi mladi ljudi zainteresovani smo da radimo deo poslova u budućoj zajedničkoj službi koja će objedinjavati buduće, za sada potencijalne preduzetnike, jer znamo i imamo iskustva u izradi biznis planova, knjigovodstvenih usluga, pravnih poslova…

Smatramo da bi pomenuta akcija morala i trebala da ide u pravcu humanističkog kapitalizma, ka jednom odgovornom i racionalnom društvu gde će pre svega biti osećaja za celokupnu društvenu zajednicu a ne samo pojedinaca, koji bi pokrenuli svoje firme i zaboravili na sve druge stvari koje oplemenjuju društvenu zajednicu.
S obzirom da preduzetnik, naročito mlad, ne zna baš tačno čime bi to voleo i trebalo da se bavi, on u osnovi ima svoju ideju ali to ne znači da je ta ideja dobra. Zbog toga bi se morale uključiti službe koje se bave praćenjem uvoza i izvoza u Srbiji, šta je to što nedostaje nama i šta je to što može relativno lako da se izveze i sa tim informacijama informisati preduzetnike i na bazi toga stvoriti im nove ideje.

Udruženje Omladinski Centar za Ekonomski Razvoj Kuršumlija u  planu predloženog projekta “Ajde da počnemo da radimo” vidi neke od svojih najvažnijih ciljeva. Mi u Udruženju sagledali smo da je u pitanju veliki obim poslova na organizaciji i ostvarenju projekta. Imajući u vidu da je ovaj projekat namenjen prvenstveno nama mladima i razvoju naše opštine, a da su to temeljni ciljevi našeg Udruženja, odlučili smo da deo obaveza koje će imati izvršni odbor za sprovođenje projekta preuzmemo na sebe. Konkretno nudimo da budemo partneri ovog značajnog projekta.

Naši ciljevi su pomoć prvenstveno mladim ljudima u razvoju preduzetništva.

Svrha svakog bića na planeti je stvaranje novog bića, to isto važi i u svetu preduzetništva. Samo novi preduzetnici mogu doneti novu snagu ideje i prosperitet.

Pozivamo sve plemenite, poslovne, uspešne ljude, ljude sa idejom, da pomognu u ostvarenju zajedničkog cilja.

Naš slogan je “Niko nikada nije postao siromašan dajući drugima”.

Omladinski Centar za Ekonomski Razvoj Kuršumlija

predsednik Aleksandar Pantić

kursumlija

 

 

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=27527

13 jan 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions