U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Reportaža.

Prokupački bend „URVINA“ snimio spot za svoj prvi singl

Autor 23 sep 2020

PROKUPLJE – Prokupački bend „URVINA“ jedan je od retkih koji se u svojoj pesmi bavi osnaženjem žena koje su pretrpele nasilje koje treba prijaviti. Oni svojim pesmama adresiraju problem nasilja nad ženama, zato je njihova pesma društveno angažovana i verujemo da će se o tome tek pisati i govoriti. URVINA je prokupački ambijentalni bend čiji je sastav formiran 3. septembra ove godine, a formiranje je započeo Marko Sinadinović (1985), kompozitor, tekstopisac, klavijaturista, gitarista, uz podršku pevačice Bojane Panovske (1984).

Kroz oko i reč umetnika zaključujemo da je problem nasilja nad ženama još veći, nego što možemo i sami da zamislimo.

  • Pesma „11 meseci“ govori o afektivnoj i patološkoj vezanosti žena koje su bile izložene fizičkom nasilju u partnerskom odnosu za svoje mučitelje. Pesma je snimana tokom avgusta i septembra 2020. godine u niškom studiju „Mora“ od strane Nenada Tasića koji je i producent, gitarista i bas gitarista kao i u novosadskom studiju „Alpha“ uz podršku Dušana Živanovića. Grafičko rešenje omota koji je efektan i podcrtava notu pesme je uradila Milica Nikolić iz Užica, a spot za pesmu Marko Savić – „36 productions“ iz Kraljeva – rekao je Sinadinović.

 

Po prethodnoj diskografiji vidi se da su osnivači benda bili vredni i pojedinačno radili muziku za serije, filmove u inostranstvu, humanitarnu kompilaciju povodom poplava u Srbiji i drugo.

Za bend se čulo od velikih gradova u Srbiji, pa do Italije, Engleske, Švajcarske, Nemačke…

 

Ovi mladi ljudi zaslužili su svoj prvi singl i veliku pažnju javnosti, jer promovišu umetnost kroz humanost i podršku ženama, žrtvama nasilja.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=486000

23 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions