U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Prokupački Biznis inkubator centar među pet najboljih proizvodnih inkubatora u Srbiji

Autor 10 jan 2020

PROKUPLJE- Osim pružanja različitih vidova pomoći preduzetnicima-početnicima u osnivanju, Biznis inkubator centar je tokom prošle godine učestvovao na forumu u okviru EUBID projekta „Podrška Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora“. Sam projekat, finansirala je EU u iznosu od 1,5 miliona dinara.

-Od ukupno 56 poslovnih inkubatora iz Srbije, prokupački BIC je nakon tri održane radionice, izabran među pet najboljih proizvodnih inkubatora u Srbiji. To je razlog zašto će Centar nastaviti sa realizacijom projekta, koji će trajati do 2021. godine, izjavio je direktor BIC-a Miloje Arsović i dodao da u prostorijama Centra sada ima 13 stanara, gde je zaposleno blizu 100 radnika.
Tokom prošle godine, uselila su se četiri, a zbog razvoja i unapređenja poslovanja, iselila tri stanara.
Najbolje poslovne rezultate tokom 2019. godine, imala je mešovita italijansko-srpska firma TZR, koja proizvodi opremu za reciklažu. Svoje proizvode, plasirala je na inostrano tržište u vrednosti od pet miliona evra.
Arsović je naglasio da je rukovodstvo Grada Prokuplja prepoznalo razvoj preduzetništva i da je tokom 2019. godine, iz lokalnog budžeta za subvencije izdvojilo sredstva u iznosu od sedam miliona dinara.
Tokom prošle godine, u potpunosti je izmiren i dug za električnu energiju u iznosu od 1.500.000 dinara, koji je nastao u periodu od 2008. do 2012. godine.
-Centar je otvoren za sve početnike koji žele da se bave privatnim preduzetništvom. Osim obezbeđenja poslovnih prostorija, potencijalnim korisnicima pružamo i savetodavne usluge, izjavio je Miloje Arsović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476440

10 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Prokupački Biznis inkubator centar među pet najboljih proizvodnih inkubatora u Srbiji”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up