U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokupačko pozorište gostuje u Makedoniji

Autor 9 maj 2019

PROKUPLJE- Pozorišna predstava „Da li je to bila ševa“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja ušla je u zvaničnu selekciju 56. Međunarodnog dramskog amaterskog festivala, koji se održava u Kočanima u Severnoj Makedoniji.

Predstava „Da li je to bila ševa“, koju je po tekstu Efraima Kišona režirala Tijana Petrović, odabrana je u konkrenciji od 37 predstava prijavljenih organizatoru Festivala iz zemalja regiona. U takmičarski program ušlo je 18 predstava, od kojih su pored prokupačke, po jedna iz Beograda i Sofije, dok ostale dolaze iz gradova zemlje domaćina manifestacije.
Festival se održava ovog meseca, a Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ na ovoj manifestaciji nastupiće po drugi put zaredom. Prošle godine, prokupački glumci igrali su predstavu „Ana je čekala“, takođe u režiji Tijane Petrović, i tom prilikom osvojili su nagradu za pozorišnu inovaciju.
Predstava „Da li je to bila ševa“ gostovala je krajem marta ove godine i osvojila prvo mesto na Festivalu kamernih pozorišnih formi u Sofiji.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465826

9 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up