U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokupčani treći na “Igrama prijateljstva” u Nemačkoj

Autor 13 juna 2019

PROKUPLJE- Ekipa sastavljena od osnovaca i srednjoškolaca iz Prokuplja osvojila je treće mesto na  „Igrama prijateljstva“, koje su održane u Er-Erkenšviku u Nemačkoj.

-Ove veoma interesantne igre se održavaju svake druge godine već 20 godina, a domaćin je uvek neki drugi grad. Na njima učestvuju gradovi i opštine iz Evropske unije, ali smo i mi bili deo njih, zahvaljujući našim prijateljima iz Kočevja iz Slovenije, sa kojima smo pobratimljeni. Na njihovu preporuku, dobili smo poziv da budemo deo ove velike i veličanstvene manifestacije, koja je okupila učesnike iz dva grada iz Nemačke, po jednog iz Poljske i Velike Britanije, Slovenije i Srbije, koju je predstavljalo Prokuplje, rekao je gradonačelnik Aleksandar Simonović.

Pročitajte i...  JKP Hammeum, servisne informacije

On je istakao da su prokupački osnovci i srednjoškolci dostojno predstavali svoj grad i na terenu i van njega, i da će svakako biti dobar primer onima koji će se ubuduće takmičiti. Sa igrama, koje su osmišljene za samo takmičenje, kako je naveo, niko nije upoznat do samog početka.

-Zaista se ponosim svima njima i drago mi je da sam bio deo ekipe. Sva naša deca su za pohvalu u svakom smislu te reči. Njihovo držanje, spretnost, snalažljivost, borbenost, istrajnost i brzina prilikom takmičenja, ali i lepo i primereno ponašanje, može biti primer koji treba slediti, istakao je gradonačelnik.

Za prokupačke učenike ovo je bila prilika da upoznaju ovaj nemački grad, ali i svoje vršnjake, sa kojima će se možda i ubuduće družiti.

Pročitajte i...  Košarkaši Jastrepca neporaženi u prvih pet kola

Gradonačelnici gradova, koji su učestvovali na ovim igrama, potpisali su i Povelju u kojoj se kaže da ljudi mogu da žive zajedno u slobodnom svetu i zajedničkoj Evropi, rame uz rame, u duhu uzajamnog uvažavanja, razumevanja i tolerancije.

Grad Prokuplje je prvi put na „Igrama prijateljstva“ učestvovao 2017. godine, ovo je drugi put, a po treći put će na istim učestvovati 2021. godine u Libenalu.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
online free course
download lava firmware
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468027

13 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up