U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokupčani treći na “Igrama prijateljstva” u Nemačkoj

Autor 13 juna 2019

PROKUPLJE- Ekipa sastavljena od osnovaca i srednjoškolaca iz Prokuplja osvojila je treće mesto na  „Igrama prijateljstva“, koje su održane u Er-Erkenšviku u Nemačkoj.

-Ove veoma interesantne igre se održavaju svake druge godine već 20 godina, a domaćin je uvek neki drugi grad. Na njima učestvuju gradovi i opštine iz Evropske unije, ali smo i mi bili deo njih, zahvaljujući našim prijateljima iz Kočevja iz Slovenije, sa kojima smo pobratimljeni. Na njihovu preporuku, dobili smo poziv da budemo deo ove velike i veličanstvene manifestacije, koja je okupila učesnike iz dva grada iz Nemačke, po jednog iz Poljske i Velike Britanije, Slovenije i Srbije, koju je predstavljalo Prokuplje, rekao je gradonačelnik Aleksandar Simonović.

Pročitajte i...  Ministar poljoprivrede Nedimović otvara Dane šljiva u Blacu!?

On je istakao da su prokupački osnovci i srednjoškolci dostojno predstavali svoj grad i na terenu i van njega, i da će svakako biti dobar primer onima koji će se ubuduće takmičiti. Sa igrama, koje su osmišljene za samo takmičenje, kako je naveo, niko nije upoznat do samog početka.

-Zaista se ponosim svima njima i drago mi je da sam bio deo ekipe. Sva naša deca su za pohvalu u svakom smislu te reči. Njihovo držanje, spretnost, snalažljivost, borbenost, istrajnost i brzina prilikom takmičenja, ali i lepo i primereno ponašanje, može biti primer koji treba slediti, istakao je gradonačelnik.

Za prokupačke učenike ovo je bila prilika da upoznaju ovaj nemački grad, ali i svoje vršnjake, sa kojima će se možda i ubuduće družiti.

Pročitajte i...  Na Jastrepcu održan Sabor harmonikaša

Gradonačelnici gradova, koji su učestvovali na ovim igrama, potpisali su i Povelju u kojoj se kaže da ljudi mogu da žive zajedno u slobodnom svetu i zajedničkoj Evropi, rame uz rame, u duhu uzajamnog uvažavanja, razumevanja i tolerancije.

Grad Prokuplje je prvi put na „Igrama prijateljstva“ učestvovao 2017. godine, ovo je drugi put, a po treći put će na istim učestvovati 2021. godine u Libenalu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468027

13 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni






Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up