U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokupčani uče brazilsku veštinu “Kapueru”

Autor 5 jula 2018

PROKUPLJE- Promotivni čas brazilske veštine “Kapuera” održaće se u subotu od 18 časova u centru grada. Trening će održati Luis Klaudio, jedan od vrhunskih majstora Kapuere u Brazilu.

– Ideja je da se formira klub u Prokuplju, pa smo odlučili da sugrađane upoznamo sa ovom veštinom i njenim mogućnostima, kazala je Suzana Pešić organizator pokaznog treninga dodajući da će se na treningu pored istorijata borilačke veštine, prezentovati i instrumenti i brazilska muzika.
Inače Kapuera podrazumeva dve osobe u psihičkoj i fizičkoj interakciji. Igrači Kapuere se kreću u napad ili prelaze u odbranu razmenjujući udarce i koristeći akrobatske pokrete kako bi preuzeli kontrolu nad prostorom i kretnjama drugog kapueriste. Muzika je bitan pratilac svega. Kapuera i muzika su neodvojivo povezani. Različiti ritmovi imaju svoje značenje i svoje mesto u celom događaju, u zavisnosti od ritma Kapuera u svom izvodenju izgleda drugačije i drugačije se manifestuje. Kapuera prelazi granice Brazila 70-tih godina i širi se po Severnoj Americi, 80-tih prvi put dolazi u Evropu i počinje sa svojom ekspanzijom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82608

5 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Prokupčani uče brazilsku veštinu “Kapueru””

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up