U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokupčani uče brazilsku veštinu “Kapueru”

Autor 5 jula 2018

PROKUPLJE- Promotivni čas brazilske veštine “Kapuera” održaće se u subotu od 18 časova u centru grada. Trening će održati Luis Klaudio, jedan od vrhunskih majstora Kapuere u Brazilu.

– Ideja je da se formira klub u Prokuplju, pa smo odlučili da sugrađane upoznamo sa ovom veštinom i njenim mogućnostima, kazala je Suzana Pešić organizator pokaznog treninga dodajući da će se na treningu pored istorijata borilačke veštine, prezentovati i instrumenti i brazilska muzika.
Inače Kapuera podrazumeva dve osobe u psihičkoj i fizičkoj interakciji. Igrači Kapuere se kreću u napad ili prelaze u odbranu razmenjujući udarce i koristeći akrobatske pokrete kako bi preuzeli kontrolu nad prostorom i kretnjama drugog kapueriste. Muzika je bitan pratilac svega. Kapuera i muzika su neodvojivo povezani. Različiti ritmovi imaju svoje značenje i svoje mesto u celom događaju, u zavisnosti od ritma Kapuera u svom izvodenju izgleda drugačije i drugačije se manifestuje. Kapuera prelazi granice Brazila 70-tih godina i širi se po Severnoj Americi, 80-tih prvi put dolazi u Evropu i počinje sa svojom ekspanzijom.

Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download micromax firmware
Download Premium WordPress Themes Free
free online course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82608

5 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Prokupčani uče brazilsku veštinu “Kapueru””

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up