U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokupčani ujedinjeni u humanoj akciji

Autor 28 nov 2020

PROKUPLJE – Danas je na šetalištu u Prokuplju realizovana humanitarna akcija u okviru organizacije „Budi human“, za pomoć mališanima Aniki, Minji i Oliveru.

Organizovan je humanitarni bazar za prikupljanje materijalne i novčane pomoći oboleloj deci.

Na bazaru je bilo igračaka, grickalica, kolača, ručnih radova, garderobe, maski, nakita i dr., a novac od prodatih proizvoda biće uplaćen za lečenje dece.

Decu je sa super junacima fotografisao prokupački fotograf Nikola Jovanović, a novac od prodatih fotografija biće uplaćen na račun za lečenje dečice.

  • Prvenstveno je bila ideja okupiti i Prokupčane velikog srca oko organizacije „Budi human“ i na neki način dati doprinos u prikupljanju novca i druge pomoći za obolelu decu. Učešće u organizaciji humanitarnog bazara, uzeli su građani Prokuplja, svi, koji su bili voljni da pomognu. Svako je dao doprinos shodno svojim mogućnostima. Domaćice su napravile proizvode od testa, kolače i druge đakonije. Učešće su uzeli prokupački proizvođači Samostalna zanatska radnja „Živković“ , preduzeće „Jeka“ i mnogi drugi. Svaki građanin je mogao da kupi nešto, što mu se dopadne, jer je izbor proizvoda veliki. Zaista sam zahvalna svima, što su se odazvali, jer je to pokazalo koliko je veliko srce Prokupčana i koliko možemo da budemo ujedinjeni. Ovo je mali grad velikog srca. Imena donatora biće objavljena, nakon završetka bazara – kazala je Kristina Lukić, inicijator bazara u Prokuplju.

Do 15 časova se odazvao veliki broj građana, a u tome ih nije sprečila ni hladnoća, ni korona. Kada se pomogne, srce je na mestu!

Humanitarni bazar je realizovan uz poštovanje svih propisanih mera za zaštitu od virusa korona, na šta su upozoravali građane i iz organizacije, pa je sve proteklo u skladu sa propisima.

Foto : Nikola Jovanović – NIK027

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488649

28 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions