DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Prokuplje: Apel za racionalno trošenje vode, moguća nestašica

PROKUPLJE- Zbog ogromne potrošnje vode, JKP Hameum apeluje na potrošače da se voda koristi samo za osnovnu upotrebu, odnosno, za piće i ličnu higijenu.

Kako su preneli iz gradskog Vodovoda, Bresničko jezero je popunjeno sa 90% kapaciteta, a izvorišta „Grčki mlin“ i „Bumburek“ rade sa punim kapacitetom. Sistem je prilagođen normalnoj potrošnji koja ne podrazumeva zalivanje bašti i travnjaka, punjenje bazena i sva u ovom trenutku neracionalna trošenja vode. Ako se ovakva potrošnja vode nastavi, doći će do nestašice vode u pojedinim delovima grada već u večernjim satima kada je sistem najopterećeniji.

Zbog povećane potrošnje u proteklom periodu, Gradsko veće Grada Prokuplja donelo je Uputstvo kojim se ograničava potrošnja vode, a kojim se upozoravaju potrošači da ne koriste vodu za zalivanje travnatih površina, bašti i drugih javnih površina, pranja betonskih površina, tepiha, punjenje bazena, upotreba vodoskoka, fontana i slično. A svako nenamensko korišćenje vode smatraće se prekršajem, za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara.

Kontrolu potrošnje vode iz sistema javnog vodovoda vršiće komunalni inspektori, koji će danas i narednih dana pojačati kontrolu.

50% LikesVS
50% Dislikes
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button