Soko Banja

FAM

FAM

DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Prokuplje: Dom učenika proslavio 65 rođendan

PROKUPLJE– Dom učenika srednjih škola u Prokuplju je povodom obeležavanja 65 godina postojanja i uspešnog rada, organizovao Svečanu akademiju koja je održana u Domu kulture.

Proslavi jubileja prisustvovali su brojni prijatelji ove ustanove, predstavnici Ministarstva prosvete, predstavnici Grada Prokuplja, saradnici, učenici, zaposleni i penzioneri Doma.

Prisutne je pozdravila direktorka Doma učenika, Jelena Vuković, koja je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost svima koji su došli na svečanost, organizovanu povodom proslave jubileja.

-Drago mi je što ste danas sa nama da zajedno uživamo u predstavljanju Doma učenika kao druge kuće mladim ljudima koji ostavljaju svoje porodice i odlaze u nepoznato da bi dalje gradili svoje živote. I tu na tom putu imaju pomoć i podršku Ministarstva prosvete, zaposlenih u Domu učenika, profesora u svojim školama i naravno Grada Prokuplja. Znamo da 65 godina uspešnog i predanog rada svih nas koji radimo i koji smo radili u Domu, nije malo. Godine jesu tu da nas negde nauče, da nam ukažu na to koliko je važna mudrost, koliko je važno iskustvo, ali i da nas podsete koliko je važno da idemo u korak sa vremenom. To je nešto što čini naš Dom posebnim i na to smo veoma ponosni, kazala je Vuković i ovom prilikom se zahvalila Ministarstvu prosvete, Sektoru za učenički i studentski standard, Gradu Prokuplju, dr Darku Laketiću, na najiskrenijoj i najjačoj podršci u ostvarivanju  postavljenih ciljeva.

Povodom proslave 65 rođendana, Dom učenika dodelio je zahvalnice za podršku u radu ustanove, unapređenje i modernizaciju uslova za učenje i boravak učenika i doprinos opštem uspehu.

Dom učenika dodelio je zahvalnicu gradonačelniku Prokuplja, Miroslavu Antoviću, za podršku i razumevanje potreba Doma za pružanjem kvalitetnih uslova života i rada učenika i zaposlenih u Domu.

-Zadovoljstvo mi je što sam danas sa vama i što prisustvujem vašem jubileju. Kada se obeležavaju ovakvi datumi, rado se prisetim trenutaka provedenih u domu, jer sam i sam domsko dete. Mogu da kažem da su sada uslovi  u ovoj ustanovi na zavidno visokom nivou, zahvaljujući direktorki i vaspitačima koji su učenicima omogućili najkvalitetnije uslove za život i školovanje, kazao je gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović i dodao da Grad Prokuplje podržava svaki projekat Doma učenika i učešće na Domijadama i drugim manifestacijama.

-Svaki vaš uspeh, uspeh je i uspeh grada, jer vi ne predstavljate samo vašu ustanovu već i naš grad, rekao je Antović.

Zahvalnica je dodeljena Ministarstvu prosvete Republike Srbije i ministarki Slavici Đukić Dejanović, za podršku u radu i  doprinos u zajedničkom nastojanju da nam učenici budu mladi uspešni ljudi i budućnost Republike Srbije.

Za uspešnu dugogodišnju saradnju i unapređenje i modernizaciju ove ustanove, zahvalnica je dodeljena načelnici Odseka za investicije Ministarstva prosvete, Emiliji Vuković.

Zahvalivši se na ovom priznanju, načelnica Vuković je kazala da je ovaj Dom pre svega sigurno mesto za učenike, kao i mesto koje im omogućuje da naprave osnove za njihov dalji život.

-Želim da istaknem da ova ustanova postiže izuzetne rezultate na svim takmičenjima, kazala je Vuković i poželela mnogo uspeha i mnogo generacija uspešnih i dobrih ljudi.

Zahvalnica je dodeljena i Marini Hasanović, načelnici odeljenja za poslove učeničkog i studentskog standarda, za podsticaj i zalaganje da domovi učenika budu sve modernije i savremenije ustanove u svetu stalnih inovacija i u efikasnoj primeni što viših standarda poslovanja.

Pravna savetnica u Odeljenju za poslove učeničkog i studentskog standarda, Jelena Minja, dobila je zahvalnicu za pomoć i podršku u prepoznavanju potreba i nastojanja domova učenika kao institucija da se u savremenim i zahtevnim vremenima suoče i izbore na ispravan način sa puno izazova, jer se samo tako čuva i neguje pravi smisao ustanova učeničkog standarda – podrška učenicima u školovanju i životu.

Direktorka Doma učenika Jelena Vuković dodelila je zahvalnicu i kolektivu ove ustanove, a nju je u ime svih radnika, primio  Milomir Mijalković, zaposlen sa najdužim radnim stažom u Domu.

-Ovu nagradu zaslužuje svako od zaposlenih u našoj ustanovi, uručena je meni kao zaposlenom od skoro 40 godina staža, ali je meni pripala ta čast i zadovoljstvo da je u ime celog kolektiva i primim, kazao je Mijalković.

Dom učenika u Prokuplju je povodom rođendana pripremio bogat kulturno-umetnički program, u kojem je publika uživala.

Nastupio je hor Muzičke škole „Kornelije Stanković“, pod vođstvom dirigenta Sanje Stojković Antović. Nakon izvođenja himne Srbije, publiku su uveselili sa još nekoliko pesama. Glumac amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, Nebojša Milenković, govorio je zdravicu „Deca ti se rađala“ i poeziju „Ja posadih vitu jelu“.  Marija Okičić govorila je poeziju „Pismo“ Vojkana Okičića.

Gost svečane akademije Doma učenika bio je pozorišni i televizijski glumac Aleksandar Dunjić, koji je govorio citate iz knjige Jovana Dučića „Blago cara Radovana“.

Monolog „Sanduče“ izveo je učenik Petar Janaćković, kojeg smo čuli i u poetsko-scenskom prikazu kolaža stihova zajedno sa učenicama Bojanom Miljković i Sarom Ćirić. Etno splet „Preli prelo“ izvele su učenice Danica Bejatović, Jovana Jović, Anja Stanković i Nađa Sibinović. Pesmu „Zora je“ otpevale su učenice Emilija Milošević i Danica Bejatović.

U okviru programa Svečane akademije, publici su se putem video poziva predstavili bivši učenici Doma učenika u Prokuplju. Oni su iz svih krajeva sveta, kao i Srbije, čestitali rođendan ustanovi u kojoj su proveli najlepše dane svog života. Kako kažu, Dom učenika će pamtiti po najlepšim trenucima druženja, vaspitanju i obrazovanju koje im je omogućilo da danas budu uspešni i dobri ljudi.

0
0
Soko Banja

Povezano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button