U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokuplje: Nove mere u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije i zaštite najugroženijih

Autor 21 mar 2020

PROKUPLJE- Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, u cilju sprečavanja širenja infekcije virusom korona, ali i sa namerom da se obezbedi uredno funkcionisanje usluga na našem području, doneo je naredbe koje se odnose na rad maloprodajnih objekata sa potrošačima, kao i naredbu o osnivanju štaba volonterske pomoći 65+, koji ima zadatak da pomogne najstarijim sugrađanima.
Naredbom kojom se ograničava radno vreme sa potrošačima u maloprodajnim objektima, a koja je doneta 21. marta 2020. godine i koja odmah stupa na snagu, nalaže se da radno vreme bude realizovano u periodu od 7 do 18 sati, i to od ponedeljka do subote, dok će u nedelju raditi od 8 do 18 sati.
U cilju zaštite, naredbom je propisano da na četiri kvadratna metra u radnji, može biti jedan potrošač, uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti.
U cilju da se zaštiti zdravlje najstarijih sugrađana, određeni su maloprodajni objekti SZTR „Čutura“, u kojima će se rad organizovati od 4 do 7 sati i to nedeljom. Prodaja za najstarije, u navedenom vremenu, organizovaće se u objektima u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka br. 151, pod nazivom „Zeleni market“, kao i u prodavnici u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka br. 259, „Sokićev bulevar“ i u maloprodajnom objektu u Kosovskoj 140 na Carini.
Naredbom kriznog štaba, organizovaće se štab volonterske pomoći 65+, čiji će članovi biti na usluzi najstarijim sugrađanima, za nabavku hrane, lekova i drugih osnovnih sredstava za život.
Treba podsetiti da realizaciju svih naredbi i preporuka kriznog štaba prate i kontrolišu nadležne inspekcije Gradske uprave Grada Prokuplja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479663

21 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up