U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Prokuplje od danas zvanično- grad

Autor 20 juna 2018

PROKUPLJE- Izglasavanjem novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije Prokuplje je i zvanično dobilo status grada. Za ovaj Zakon glasalo je 136 poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije u jedanaestom sazivu na njenom sedmom vanrednom zasedanju 20. juna 2018. godine a inicijativu je pokrenuo narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.


U susret sticanju statusa grada aktuelna vlast uporno je radila i domaćinski raspolagala budžetskim sredstvima, pri čemu je oslobodila opštinu ogromnih dugovanja nasleđenih od ranije i na stotine miliona dinara investirala u razvoj infrastrukture. Sa statusom grada Prokuplje dobija mnogo, od povećanja transfernih sredstava sa republičkog nivoa do značajno povoljnije pozicije pri konkurisanju, kvalitetnim projektima, za sredstva kod domaćih i međunarodnih fondova.
Cilj je da Prokuplje na svakom koraku napreduje, da iz dana u dan postaje grad u pravom smislu te reči i da ovakav nivo samouprave, kao bolji servis građana što više olakša njihov svakodnevni život, saopštio je Odsek za odnose sa javnošću i protokol opštine Prokuplje.

 

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download huawei firmware
Download Premium WordPress Themes Free
online free course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82043

20 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Prokuplje od danas zvanično- grad”

  1. Sada pametno, u progres.

  2. Trnavac

    Eeee svaka cast sada da josvise potegnemo svi zajedno jer ovo je svakako lepa vest i koristno ce biti za sve pa cak i za one koji kritikuju ovu vlast

  3. Milisav

    Grad, a kamioni i konji kroz centar prolaze? Cak i Blace ima teretnu ulicu.
    Ne brukajte se vise nego zaobilaznicu sto pre pravite.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up