U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Prokuplje od danas zvanično- grad

Autor 20 juna 2018

PROKUPLJE- Izglasavanjem novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije Prokuplje je i zvanično dobilo status grada. Za ovaj Zakon glasalo je 136 poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije u jedanaestom sazivu na njenom sedmom vanrednom zasedanju 20. juna 2018. godine a inicijativu je pokrenuo narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.


U susret sticanju statusa grada aktuelna vlast uporno je radila i domaćinski raspolagala budžetskim sredstvima, pri čemu je oslobodila opštinu ogromnih dugovanja nasleđenih od ranije i na stotine miliona dinara investirala u razvoj infrastrukture. Sa statusom grada Prokuplje dobija mnogo, od povećanja transfernih sredstava sa republičkog nivoa do značajno povoljnije pozicije pri konkurisanju, kvalitetnim projektima, za sredstva kod domaćih i međunarodnih fondova.
Cilj je da Prokuplje na svakom koraku napreduje, da iz dana u dan postaje grad u pravom smislu te reči i da ovakav nivo samouprave, kao bolji servis građana što više olakša njihov svakodnevni život, saopštio je Odsek za odnose sa javnošću i protokol opštine Prokuplje.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82043

20 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Prokuplje od danas zvanično- grad”

  1. Sada pametno, u progres.

  2. Trnavac

    Eeee svaka cast sada da josvise potegnemo svi zajedno jer ovo je svakako lepa vest i koristno ce biti za sve pa cak i za one koji kritikuju ovu vlast

  3. Milisav

    Grad, a kamioni i konji kroz centar prolaze? Cak i Blace ima teretnu ulicu.
    Ne brukajte se vise nego zaobilaznicu sto pre pravite.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up