Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokuplje: Ove godine plivanje za Časni krst se organizuje na reci Toplici

Autor 18 jan 2019

PROKUPLJE- Obeležavanje velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst u Prokuplju, ove godine biće organizovano na reci Toplici, kod Grčkog mlina, sutra, sa početkom u 11 sati.

Za razliku od prethodnih godina, kada je plivanje organizovano na Rastovničkom jezeru, ove godine je plivačka staza, ali i celo jezero prekriveno debelim slojem leda koji nije moguće razbiti.

-Zbog izuzetnih okolnosti, ove godine plivanje je organizovano na reci Toplici, a kako je prostor na kojem će se plivati mali, ograničen je broj učesnika na 15. To znači da će oni koji su se među prvima prijavili imati priliku da osvoje Časni krst, istakao je starešina crkve Sveti Prokopije Nikola Ilić.

Tako će sutra, po prvi put, reka Toplica okupiti najhrabrije plivače, koji će posle praznične liturgije u crkvi Sveti Prokopije, krenuti u tradicionalnu plivačku trku za Časni krst.

Bogojavljensko plivanje, po šesti put za redom, u Prokuplju organizuju crkva Sveti Prokopije, Grad Prokuplje i Udruženje „Bog se javi“.

Stevan Gašević osvajao je čak tri puta Časni krst. Pobeđivali su i Milan Bulajić, kao i Ivana Roganović, jedina žena u Prokuplju koja je prva stigla do ovog časnog priznanja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=228659

18 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Prokuplje: Ove godine plivanje za Časni krst se organizuje na reci Toplici”

  1. Pazite da se ne nagutate fekalija od nas Kursumlicana.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up