U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokuplje: Popravljeni putevi ka udaljenim planinskim selima

Autor 23 avg 2019

PROKUPLJE- Lokalna samouprava u saradnji sa Šumskom upravom Prokuplje, obezbedila je sredstva za sanaciju puteva u nekoliko udaljenih planinskih sela, na području Žitnog Potoka.

Kako je istakao član Gradskog veća, Žarko Koprivica, zahvaljujući zajedničkom zalaganju, ovih dana završena je sanacija putnih pravaca Gornji Statovac – Široke njive u dužini od 3,5 km, Donji Statovac – Rankova Reka dužine oko,2,5km, deo puta Novi Đurevac – Rankovačko jezero dužine 1 km, kao i put koji povezuje zaseoke Bogujevački bor i Paunovce u dužini od 1km.

– Pored radova na području grada, gde su mnoge ulice asfaltirane, sanirani iskopi i kanali, uređeni trotoari, lokalna samouprava nije zaboravila ni udaljene planinske puteve koji povezuju razuđena sela na tom području. U saradnji sa Šumskom upravom, završena je sanacija mnogih putnih pravaca koji su bili u izuzetno lošem stanju. Raščišćeno je rastinje i šiblje pored puteva, očišćeni kanali i izvršeno ravnanje puteva, tako da je sada kretanje mnogo bezbednije i brže, istakao je većnik Koprivica.

Pročitajte i...  Na infektivnom odeljenju u Prokuplju manji broj zaraženih koronom

Kako je najavio, radovi će biti nastavljeni i u narednom periodu, jer Grad Prokuplje ulaže veliki napor da svim građanima, kako onima koji žive u gradu, prigradskim naseljima, selima, tako i žiteljima najudaljenijih planinskinh sela i zaseoka, obezbedi što bolje uslove za život.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470717

23 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Prokuplje: Popravljeni putevi ka udaljenim planinskim selima”

  1. Anonimni

    U selu Vlasovu u zaseoku Bačije nije jedan metar puta uradjen i pitanje je kada ce se uraditi i dali ce se uraditi a podstcete ljude da ostanu u selu kako da ostanu kada nemaju u 21 veku put do kuce nešto naj osnovnije što je preko potrebno.

  2. biljana

    Nazalost veliku selo Vlasovo izgleda nikome ne pripada u zaseok Buban kuca gori od udara groma a vatrogasna sluzba nemoze da dodje vatrogasnim vozilom da gasi pozar zato sto nema nikakvog puta da se dodje do kuce . Gospodo nadlezna pitanje za vas kada ce mo dobiti neki normalan put da mozemo doci do svoje kuce?.Moglibi makar da nas spojite sa previjom to je udaljeno neka dva kilometara hvala

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up