U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokuplje: Preventivni ginekološki pregledi u Domu zdravlja

Autor 21 jan 2020

PROKUPLJE- Od 20. do 26. januara 2020. godine, povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, prokupački Dom zdravlja će putem svojih preventivnih službi promovisati očuvanje reproduktivnog zdravlja žena i značaj redovne posete ginekologu, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Preventivni pregled obuhvata ginekološki pregled i
uzimanje materijala za PAPA test.

-Služba ginekologije spremna je da primi na preventivni pregled sve žene zainteresovane za očuvanje svog zdravlja, naglasili su u Domu zdravlja.

-Ovim povodom, upućujemo apel svim ženama da stalno misle na svoje reproduktivno zdravlje, i da samo jedan dan u godini odaberu za odlazak kod izabranog ginekologa, kako bi uradile preventivni ginekološki pregled, ističu lekari.

-Takođe želimo da na ovaj način i mladima skrenemo pažnju da ih u pubertetu i adolescenciji vrebaju mnoge opasnosti koje mogu da utiču na poremećaj njihovog reproduktivnog zdravlja, savetuju ginekolozi i naglašavaju da je za očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih, najvažnija efikasna zaštita od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476828

21 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions