FAM
Soko Banja

FAM
DruštvoPoslednje VestiPreko plotaProkuplje

Prokuplje: Samo osmoro učenika prošlo test za informatičko odeljenje

PROKUPLJE- Danas i sutra u škole se upisuju budući srednjoškolci. I u Prokuplju je, kao i u drugim mestima, vladalo veliko interesovanje za informatičko odeljenje, koje se ovde formira prvi put, u Gimnaziji.
Prijavilo se 36 učenika, ali je test iz matematike prošlo samo osmoro, koji su na taj način i stekli uslove za upis.

„Mi se nadamo da možda u drugom krugu, da i Ministarstvo nam na neki način pomogne da to bude sa manjim brojem učenika od predviđenog, da ove godine krenemo sa ovom pričom, pa za sledeću godinu, nadamo se da će učenici na vreme da krenu sa pripremama i da bolje urade taj test iz matematike za IT odeljenje,“ kaže Dragan Minić, direktor Gimnazije Prokuplje.

Najveće interesovanje za upis i ove godine bilo je za poljoprivrednu i medicinsku školu koju upisuju deca ne samo iz Prokuplja već iz svih gradova južne Srbije.

„Dolazim iz Grdelice. Ovde ću upisati smer za pedijatra. Stanovaću u Domu. ovo mi je bila želja od malena“, kaže Sanja Vukadinović iz Grdelice, a Sandra Roglić iz Kuršumlija navodi:

„Ja sam od prvog razreda želela da upišem za veterinarskog tehničara i baš sam srećna što sam upala jer mi je to bila prva na listi želja.“

Drugi upisni rok je 11. jula, pa svi oni koji ne uspeju da se upišu mogu to učiniti tada.

Slobodnih mesta u Prokuplju ima 46, najviše u tehničkoj školi.

 

 

50% LikesVS
50% Dislikes

2 komentara

 1. E ovo je najbolja potvrda koliko znaju i koliko vrede danasnje vukove diplome i kako se dele i daju petice sakom i kapom.

  5
  2
 2. Deca su najveće bogatstvo SRBIJE.

  Vaspitavanjem i pažljivim obrazovanjem možemo da kreiramo bolji svet za svu našu decu.
  Zajedno sa usađivanjem radnih navika deci ličnim primerom prevashodno možemo da se nadamo budućnosti u kojoj će deca biti tu kraj nas.
  U suprotnom nećemo imati priliku da ostarimo sa decom.
  Radimo svi na tome svako na svom planu. Budućnost neće praštati!?

  Svako dobro,
  Aleksandar Milanović

  2
  1
Pogledajte takođe
Close
Back to top button