U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokuplje se odužuje Rusiji

Autor 13 juna 2019

PROKUPLJE- Skupština Grada Prokuplja je na današnjem zasedanju donela Odluku o izgradnji spomen-obeležja u znak zahvalnosti ruskom narodu na pruženoj pomoći za vreme NATO agresije na SRJ 1999. godine u Prokuplju.

Kako je predlog ove Odluke razmatralo Gradsko veće, sada su se stekli uslovi da ona bude i usvojena, s obzirom na to da je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dalo saglasnost i podržalo ideju o izgradnji ovog spomen-obeležja u Prokuplju.

Na današnjem zasedanju, koje je sazvano po hitnom postupku, doneto je i Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora za izgradnju ovog spomen-obeležja.

Za vreme NATO agresije, Ruska Federacija je uputila humanitarni konvoj sa aeromobilnom bolnicom, koja je bila postavljena u krugu Doma zdravlja u Prokuplju.

Pročitajte i...  Košarkaši Jastrepca neporaženi u prvih pet kola

Izgradnjom ovog spomen-obeležja, Prokuplje bi se na najbolji mogući način odužilo ruskom narodu i ukazalo mu zahvalnost za zaštitu koju nam je pružio u jednom od najgorih perioda u našoj istoriji.

U planu je da spomen-obeležje bude postavljeno ispred prokupačkog Doma zdravlja, na mestu gde je pre 20 godina bila locirana „Ruska bolnica“.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
udemy free download
download lava firmware
Download WordPress Themes
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468069

13 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Prokuplje se odužuje Rusiji”

 1. BUDUCNOST PROKUPLJA

  Bre ljudi dosta vise sa spomenicima.Narocito Rusima.Ajde svako ko posalje humanitarnu pomoc da dizemo spomenik.Svasta.Hocemo parking,trzne centre, obnovu stadiona,sredjivanje keja,a ne gluposti.

 2. Realno

  Ako su nam ti Rusi dali i jedan kamen, podignite im deset spomenika ako bas imate toliko novca da se razbacujete.
  Samo vas groblja i spomenici interesuju. Budućnoooost je bre prioritetna.

 3. Tomica Stevanović

  Vi biste podigli Klintonu i prodali uništili još to malo što je ostalo. Bogu fala da su Rusi kupili rafineriju inače bi se vratili u kameno doba.

 4. Tomica Stevanović

  To je za onog Realno što nema imena jer se stidi svog imena.

 5. Individualni poljoprivredni proizvođač

  Da vas obavestim da isti ti Rusi dolaze 22. juna u Niš, a od 23. do 28. imaju vežbu, mislim baš u Prokuplju ispred Doma zdravlja gde su i bili stacionirani za vreme 99′.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up