U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Promocija Blaca na Etno sajmu hrane i pića

Autor 23 nov 2019

BLACE- U Beogradu se od 23. do 26. novembra održava 14. Etno Sajam hrane i pića. Na ovoj regionalnoj smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način, učestvuje i Opština Blace koja zajedno sa TO Blace i našim poljoprivrednim proizvođačima promoviše najbolje ukuse našeg kraja. Tu su i učenici Srednje škole u Blacu koji su dali značaj doprinos da štand opštine Blace koji je veoma posećen, izgleda još lepše, saopštila je TO Blace.

Opština Blace koja važi za pretežno poljoprivredni kraj, svojim poljoprivrednim proizvođačima obezbedila je besplatan prostor za promociju svojih proizvoda, što je još jedan korak ka pomoći poljoprivrednicima našeg kraja da lakše nađu put do tržišta.

Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda, stoji u saopštenju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474692

23 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions