U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

Promocija monografije o Petru Kralju

Autor 12 mar 2018

BLACE- U utorak, 20. marta Narodna biblioteka “Raka Drainac” Blace organizuje promociju knjige Monografija “Kralj”, autorke Anite Panić. Promocija počinje u  12 sati u prostorijama Srednje škole Blace.

Monografija o srpskom glumcu Petru Kralju, pod naslovom Kralj, nije samo priča o burnom životu i velikim umetničkim ostvarenjima sjajnog glumca, već i svedočanstvo o mnogim nepoznatim detaljima ove jedinstvene karijere. Monografija obiluje stotinama fotografija iz privatnog života Petra Kralja, od kojih se mnoge objavljuju prvi put, kao i scenama iz Kraljevih najvećih glumačkih ostvarenja. Najupečatljiviji deo su svedočenja o ličnosti Petra Kralja njegovih prijatelja, kolega umetnika, saradnika, do običnih ljudi.

Anita Panić je dugogodišnji televizijski autor , dokumentarista i pisac.

Karijeru je započela na Radio Beogradu kao autor emisija iz kulture, pisala je kratke priče i scenarija za radijski program. Od 1989. na Televiziji Beograd kao televizijski urednik i scenarista realizovala je preko stotinu dokumentarnih emisija i filmova, za koje je nagrađivana na međunarodnim festivalima. Između ostalih, realizovala je tv serijal ”Naličje velegrada”, 25 polučasovnih epizoda, kao scenarista i reditelj, serijal ’’Skadarlija, duh boemije koji iščezava’’ osam epizoda u Igrano-dokumentarnoj formi, u okviru Dokumentarne redakcije Televizije Beograd. Pisala je feljtone za dnevne novine, desetine tekstova za časopise, filmska scenarija, a 2002. bila direktor i izvršni producent kratkog-igranog filma “Spleen” srpsko-engleske koprodukcije. Autor je nekoliko dramskih tekstova.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=77284

12 mar 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Promocija monografije o Petru Kralju”

  1. Anonimni

    Hoce da budu prisutni i partijski kadrovi iz biblioteke?

  2. Jera car

    Bravo !

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up