U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prošlo je 20 godina!

Autor 22 apr 2018

PROKUPLJE- Pijanistkinja Marija Timotijević održala je koncert u Narodnom muzeju Toplice u Prokuplju povodom 20 gondina od prvog nastupa. Tim povodom direktor muzeja Darko Žarić uručio joj je zahvalnicu. Marija je svirala sonate ruskog romantičara Nikolaja Metnera, a publika je uživala u njenom izvođenju. Ona naglašava da kao i svake godine bilo joj je zadovoljstvo i uživanje da svira u svom rodnom gradu.

Marija Timotijević za Topličke vesti je izjavila da je tokom  sviranja ispunila zahteve koje je sebi postavila u izvođenju za ovu priliku. Trudila se da  publika oseti njenu emociju pri izvođenju sonata koje su fascinantne, što je znak da se kao i uvek dobro pripremila. Uvek se dobro priprema bilo da svira u svom rodnom gradu, koji je svedok njenog napredovanja u karijeri  ili u nekoj velikoj koncertnoj dvorani u zemlji ili inostranstvu. Nakon koncerta zahvalila se muzeju i sugrađanima koji su još jedno veče proveli na njenom koncertu.

Inače, ova vrsna aumetnica za klavirom održala je niz humanitarnih koncerata a pored solističkih nastupa neguje i kamerno muziciranje. Ima  preko dvadeset nagrada na državnom nivou, i  međunarodne iz  Pariza, Italije.. Dve prve nagrade na međunarodnim takmičenjima “Davorin Jenko” i “Slobomir”.. Svoj prvi debitanski nastup, simfonijski koncert,  imala je sa 13 godina pod dirigentskom palicom Šureva. Omiljene kompozicije su joj Španska rapsodija Franca Lista i Rahmanjinova  sonata.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=79317

22 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up